Måltider

Måltiderne skal være en god oplevelse for børnene. Der skal være mulighed for at tilfredsstille børnenes lyst og nysgerrighed til at spise. Under måltiderne lærer børnene at omgås andre og de udvikler deres sanser og sprog.

Som udgangspunkt forventer vi, at børnene har spist morgenmad inden de møder i dagplejen. Men vi ved godt, at morgenerne ofte kan være hektiske. Derfor serverer vi morgenmad frem til kl. 7.30. Morgenmaden består oftest af havregrød. Det er vigtigt at du giver din dagplejer besked om dit barn har spist morgenmad.

Mellem kl. 8.30 og 9.00, bliver der serveret formiddagsmad. Det er meget forskelligt, hvad de enkelte dagplejere serverer. Men som oftest er det brød/boller samt frugt eller grønt.

Frokosten som serveres ved 11.30 tiden, kan være varm eller kold. Fælles er dog at maden er varieret og indeholder mad fra forskellige fødevaregrupper - køb - fisk - æg - ost og grønt. Hellere mange små portioner at vælge imellem end en stor portion fra den samme fødevaregruppe. Kun fantasien sætter grænser.

Børn er ikke født kræsne, men de er født med en sund skepsis. Børn er nysgerrige, og det er vigtigt, at de bevarer lysten til at prøve noget nyt. De skal have mulighed for at vælge, og mulighed for selv at bestemme i hvilken rækkefølge de vil spise de enkelte ting. Hvis børnene tilbydes det nye flere gange over en periode, vil de efterhånden smage det meste.

Når børnene har sovet til middag, tilbydes de eftermiddagsmad, som oftest består af boller og frugt.