Anja Hindsbøl Hansen

Anja Hansen

Lidt om mig

Jeg hedder Anja Hansen og er født i 1969. Jeg bor sammen med min mand, i et dejligt villakvater i Hvalsø.

Vi har sammen 2 børn, men de er voksne og er flyttet hjemmefra.

Mit hjem er totalt røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1999 og har plads til 4 børn.

Åbningstider

 Mandag til torsdag   06.45 – 16.30
 Fredag  06.45 – 15.45

Fritidsinteresser

Jeg er farmor og bedste til i alt 4 børnebørn og nyder derfor at bruge min fritid sammen med min familie.

Mit hjem

Børnene har adgang til stort set hele mit hjem.

Der er indgang til stor entre/bryggers, hvor alle børnene har deres egen skuffe i et stort skab. Her opbevares deres skiftetøj og andre personlige sager. Her har jeg en stor opslagstavle, hvor bl.a. forskellige meddelelser, ferie og ture skrives på.

Når man går videre derfra, kommer man ind i en stor lys lege/fordelingsgang, hvor jeg har lavet et legeområde til børnene og hvor bl.a. legekøkkenet er placeret.

Derfra er der adgang til mit køkken, hvor vi sidder hver dag og spiser vores måltider.

Endvidere er der adgang til min store vinkelstue, som børnene har fuld adgang til. Her leger vi ofte med Bobles og lignende, da der er rigtig god plads til fysisk udfoldelse. I stuen er der havedør ud til dejlig stor overdækket terrasse, hvor børnene som oftest står og sover i barnevognene, og hvor vi ofte sidder og spiser, alt efter årstiden og vejret.

Fra fordelingsgangen er der adgang til dejligt legeværelse, hvor jeg opbevarer størstedelen af børnenes legetøj og som dagligt bruges flittigt.

Alt i alt har jeg masser af plads til børnene, og tillader gerne aktiv fysisk udfoldelse indendøre, hvis det er det børnene har brug for og vejret ikke tillader udeaktiviteter.

Udenfor er hele min store have indhegnet og frit tilgængelig for børnene.

Her har jeg bl.a. legehus, sandkasse, rutsjebane, vippe, dukkevogn, klapvogn, legekøkken og motorcykler/bil, samt en masse andet udelegetøj.

Mine mål

Jeg er meget glad for mit arbejde og synes det er dejligt, at følge og præge børnene og deres udvikling. Det er min forenemmeste opgave at sikre, at jeres barn er i trivsel og i positiv udvikling.

Jeg bruger meget af min tid på gulvet, sammen med børnene, hvor vi bl.a. synger, læser, leger, spiller bold-lege, leger med motorisk og sansemotorisk udfordrende legetøj/aktiviteter, maler, tegner, bager, osv.

Jeg er meget glad for at synge med børnene, og gør det i mange forskellige situationer i løbet af dagen. Det giver en dejlig afslappet stemning, og børnene nyder det.

Jeg stiler efter at komme ud hver dag sammen med børnene. Udenfor kan vi lege i haven, men jeg nyder også at gå en tur med børnene, så de kan få set og oplevet lidt at verden. Det kan f.eks. være at gå på legepladsen, i skoven, på besøg hos en kollega – eller sammen med en kollega, undersøge naturen, eller bare i det hele taget en lille tur rundt i byen. Jeg nyder at fortælle børnene om de ting vi ser og oplever og forsøger ved gentagelser, at lære dem hvad de forskellige ting hedder og ser ud.

Hvis vejret ikke tillader udeaktiviteter, laver vi gerne fysiske aktiviteter indendøre. Børnene må gerne udfolde sig fysisk indenfor, og jeg udfordrer dem gerne med små baner (med bl.a. Bobles, tunneler, osv.), musik og dans, så de får brugt deres kroppe og får brugt noget energi.

Da stort set hele mit hjem er tilgængeligt for børnene, åbner det rig mulighed for, at børnene evt. kan trække sig lidt væk, hvis de har brug for en stille krog til leg og fordybelse. Der er plads til begge dele.

Børnene må gerne medbringe en bamse, eller andet legetøj, såfremt de er indstillet på at dele lidt med de andre. En bamse, eller lignende, kan også være med til at skabe tryghed hos barnet, hvis dette er nødvendigt.

Jeg nyder friheden til, at tilrettelægge dagen ud fra børnene og deres behov. Det vil sige, at jeg vuderer på dagen, om mine planer er realistiske i forhold til, hvordan børnene har det på selve dagen, og tilretter evt. aktiviteterne herefter.

Forældresamarbejde

Samarbejdet med hjemmet er vigtigt for mig, og jeg værdsætter åben og ærlig dialog.

Jeg giver hver dag forældrene indsigt i barnets dag og trivsel, og forventer også at hjemmet ligeledes giver mig indsigt i relevant info omkring barnet, som evt. kan påvirke dagen hos mig.

Alt i alt, så har vi sammen ansvaret for, at give jeres barn en rigtig god dag og tid hos mig i dagplejen.

Dagligdagen

Kl. 06.45 – 07.30                 Morgenmad, hvis der er behov

                                            Fri leg og hygge

Sang og læsning evt.

Kl. ca. 09.00                        Formiddagsmad

                                            Hver dag med friskbagte boller og frugt

                                            Ud og gå tur, eller lege i haven

(afhængig af vejret og børnene på dagen)

Kl. ca. 11/11.30                  Frokost

Kl. ca. 12.00                        Middagslur

Børnene bliver lagt efter behov - så hvis et barn er rigtig træt, putter jeg det med det samme. De behøver ikke vente på hinanden.

Kl. ca. 15.00                        Eftermiddagsmad

                                            Fri lag og hygge

                                            Hvis årstiden og vejret tillader det, er vi gerne ude om eftermiddagen

                                            også.

Traditioner/fødselsdage

De forskellige årstider og de dertilhørende højtider, markerer jeg i hjemmet og igennem diverse aktiviteter med børnene, så som at lave juledekorationer, nisser, påskeæg, masker osv. Jeg elsker f.eks. at pynte op til jul, sådan at hele huset pyntes, og er klar til børnene til opstart af december.

En del af højtiderne bliver ligeledes markeret og fejret/afholdt i legestuen, sammen med de andre dagplejere for området.

Dagplejens dag holder jeg sammen med de andre dagplejere fra området, hvor vi som regel mødes i legestuen og laver aktiviteter sammen.

Fødselsdag holder jeg for hvert enkelt barn. Den bliver markeret med flag og sang og barnet får en lille fødselsdagsgave. Forældrene er velkomne til, at give barnet noget med til fælles hygge. Og ellers nyder vi de friskbagte boller og hygger om barnet. Vi tager gerne imod invitation til fødselsdag i hjemmet, hvis dette ønskes.

Afslutning holdes for hvert enkelt barn. Forældrene til det pågældende barn, bliver inviteret en eftermiddag til hygge,kaffe/the og afsked, hvor barnet vil få en afskedsgave af mig.

Legestue-laves fælles i legestuen

Legestue holder vi skiftevis hver mandag og fredag, hvor forældrene den dag, selv afleverer og afhenter deres barn i legestuen.

Legestuen bliver afholdt i ”Den grønne kile”, som er en integreret institution i Hvalsø, med både børnehave og vuggestue, hvor vi har fået tildelt vores eget lokale. Legestuen ligger ikke ret langt fra hvor jeg bor.

Da vi i Hvalsø er for mange dagplejere, til at alle kan være i legestuen samtidig, har vi opdelt os i 2 grupper. På nuværende tidspunkt mødes vi 3 dagplejere med børn, i min gruppe. I tilfælde af fællesarrangementer, holdes disse om onsdagen.

I legestuen nyder vi at lege med nogen nye venner og laver en masse sjove fælles aktiviteter sammen. Der er bl.a. musik (en fra musikskolen kommer ud til os), bedstedag, fastelavn, Dagplejens dag, juleafslutning, naturens dag, affaldsindsamling osv.

I legestuen arbejder vi ligeledes målrettet med læreplanerne. Vi har uddelt de pædagogiske læreplaner således, at 2 dagplejere fra området er fælles om hvert tema, hvor de så planlægger/arrangerer aktiviteterne derefter og informerer resten af dagplejerne herom.

Kompetencer

Jeg er uddannet bogbinderassistent, men har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper på Avnstrup asylcenter og i almindelige børnehaver.

Kurser

  • Børns selvværd
  • Tegn til tale for begynder
  • Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
  • Børns motorik, sansning og bevægelse
  • 1. Hjælps med opfølgning hvert 2. år
  • Sensitive børn
  • For tidligt fødte børn
  • Mad til børn - sunde børn

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk