May-Britt Andersen

May-Britt Rohde Andersen

Lidt om mig:
Jeg hedder May-Britt Andersen, født i 1964, gift og har 3 børn. En dreng fra 1994, en pige fra 1995 og en dreng fra 2000, hvoraf kun den yngste bor hjemme endnu. Jeg bor i Kirke Hyllinge. Hjemmet er røgfrit og vi har ingen husdyr.
Jeg startede som dagplejer i 2001

Fritidsinteresser – jeg bruger mine ferier på oplevelser. Jeg elsker at rejse og opleve andre steder, gerne storbyer. Derudover prioriterer jeg tid med min familie.

Nuværende åbningstid:
mandag til fredag 6.30 - 16.15
fredag 6.30 - 15.30

Mit hjem:
Her hjemme er vi i legeværelset med egen udgang til haven, stue, køkken og gang.
Ude er der en stor have med fliser, stor græsplæne, vippe, sandkasse, gynge, legehus, køretøjer og legeting. Om sommeren er vi i haven så meget som muligt.

Mine mål:
Jeg elsker at synge og spille instrumenter sammen med børnene, samt at læse i bøger. Det betyder meget at børnene er trygge, og har det godt med hinanden i gruppen, og jeg hjælper dem tilrette. Efter at jeg er blevet uddannet motorikassistent er jeg blevet mere opmærksom på bevægelse og hvor vigtigt der er for børnenes udvikling. Derfor er motorik en stor del af hverdagen og rutinerne. Vi gynger hver dag , enten indenfor i en gynge i stuen eller i gyngen ude haven. Vi slår koldbøtter osv.
Vi spiller på trommer, rasle æg, og maracas, når vi synger. Vi synger hver dag ,vi har ca 8 sange vi synger og børnene lærer hurtigt sangene og fagterne dertil, nogle gange kan de næsten ikke vente med fagterne, når deres yndlings sang kommer.
Børnenes venskaber er vigtige. Derfor er det vigtigt for mig at få skabt et rum for børnene, hvor de er trygge, og kan udvikle sig, og opdage hinanden. Sprog er også vigtigt.

Forældresamarbejdet:
En god og ærlig kommunikation med forældrene er vigtig. Dialog er vigtigt i hverdagen og at vi er ”tunet” ind på hinanden, er godt for barnets trivsel. Det er et mål for mig at være den bedste ”vikar” for mor og far, mens barnet er i dagpleje. At barnet føler sig trygt og trives.

Dagligdagen:
Vi kan f.eks. tage en tur i Kirken til "Sutter og Salmer", der er en anden oplevelse sammen med andre børn og voksne. At børnene kan blive overvældet/overrasket af rummet, lydene og det der sker omkring dem. Vi tager også jævnligt på besøg på en bondegård, og vi går på biblioteket. Vi har været på stranden og på brandstationen

Hvorfor er du dagplejer?
Efter et vikariat, var jeg ikke i tvivl om at jeg ville være dagplejer. Ikke 2 dage er ens, børn er forskellige og udvikler sig forskelligt. Det er dejligt at være sammen med børn, og jeg får så meget tilbage igen. Det er et meningsfuldt job.

Traditioner/fødselsdage:
Højtider; vi følger højtiderne, der bliver pyntet op til jul, vi laver julegaver og børnene får hver deres julegave. Til Fastelavn laver vi fastelavnsris med pynt på, og til påske laver vi pynt som børnene får med hjem.
Fødselsdage fejres her eller hjemme hos fødselsdagsbarnet. Barnet har boller, frugt eller pølsehorn med til at dele ud. Der er pyntet op med flag og vi synger fødselsdagssang.
En tradition jeg har er, at jeg holder jule/ sommer afslutning, hvor alle børn og forældre inviteres til hygge, så vi kan ønske god ferie. Det er også en god mulighed for forældrene lige at mødes.
Barnets sidste dag inden det skal i børnehave inviteres barnets forældre til afskeds hygge, og barnet får en lille gave. De sidste par år er det faldet sammen med når der er blevet afholdt go ferie komsammen.

Kurser:
Tegn til Tale i 2010,
Selvværd og team-samarbejde i 2011,
Førstehjælp i 2012, med opfølgning hvert 3. år
Mad til børn - sunde børn
Motorik assistent
For tidligt fødte
Sensitive børn 

 

 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk