Kr. Hyllinge legestue - gruppe 1

Lisbeth Andersen

Lisbeth Andersen

Lidt om mig:
Jeg hedder Lisbeth Andersen jeg er født i 1974. Jeg bor alene med mine sønner Lukas, fra 2003, og Silas fra 2014.

Jeg har været dagplejer siden april 1997.

Nuværende Åbningstider:
Mandag-torsdag: 6:30-16:15
Fredag:                  6:30-15:30

Fritidsinteresser:
Jeg kan godt lide at sidde og lave kreative ting, når der er tid til det.

Mit hjem:
Mit dagplejehjem er indrettet så børnene er i stueetagen. Her er der stue, og et legeværelse, gang, køkken og badeværelse. Haven er indrettet med henblik på børnene. Der er legeredskaber, f.eks. en lille rutchebane, sandkasse, fliser til at cykle på, derudover er der urtekrukker og baljer til at plante i.

Mine mål:
De børn der er her i min dagpleje, må gerne gå hjem og have oplevet at de har oplevet/ erfaret /lært noget nyt, samtidig med at de føler sig trygge i en genkendelig hverdag.

Der er mange kram, og de skal have følt sig set, hørt og have mærket den omsorg jeg har for dem.

Jeg arbejder meget med, at de bliver hjulpet godt på vej i deres udvikling, både når det er sjovt men også når det er svært.

Da jeg er certificeret Naturdagplejer, bruger jeg naturen i min hverdag med børnene. Vi er ude hver dag, i sol, regn, sne - ja vi er ude og opleve alle 4 årstider. Vi sår blomster og grøntsager, og børnene oplever hvor maden kommer fra. Vi tager i skoven, fisker i gadekæret, finder små dyr i græsset, og løber i højt græs. JA NATUREN ER ALDRIG KEDELIG.

Det betyder, at jeg har forpligtet mig til at følge de retningslinjer der er sat fra Friluftrådet. Jeg fik Det grønne spireflag første gang i 2012.

Jeg udfylder en årsplan der viser hvilke naturaktiviteter der skal finde sted hver måned.

Gennem arbejdet med naturen kommer vi helt naturligt til at arbejde med sprog, når vi taler om hvad vi ser og gør, men også motorikken, når vi går ud i naturen, og sår og hvad vi nu ellers kan finde på.

Jeg bruger " tegn til tale" i min hverdag med børnene.

Forældresamarbejde:
Forældrene skal føle sig velkomne i mit hjem. De skal føle, at de godt må blive, sidde ned og høre lidt om deres barns dag i dagplejen. Jeg bruger billede dokumentation, og har tit opslag i entreen, fra de temaer og oplevelser vi har haft. Jeg sender nogle dage(med tilladelse fra forældrene) en lille billede besked, så forældrene kan få indblik i hvad børnene laver, mens de er i dagpleje. Det kan også give forældrene lidt ro, hvis det har været en lidt svær aflevering om morgenen.

Jeg spørger hvis der er noget jeg gerne vil vide, og jeg ønsker at forældrene gør det samme.

Indkøringen tager den tid den tager. For mig er det vigtigt, at barnet får en god start i dagplejen. Jeg kan godt lide at der er klare retningslinjer, fra start af. Så ved både forældrene og jeg hvad vi skal forholde os til.

Jeg er en stille person, men meget imødekommende. Jeg siger tingene på en pæn måde.

Det er dejligt når forældrene kommer med barn nr. 2 så ved man at man har gjort det godt.

Dagligdagen:
Om morgenen spiser vi morgenmad sammen, når de faste morgenbørn er kommet. Det giver ro og er en hyggelig start på dagen.

Aktiviteter inde; vi maler, limer, tegner, danser, læser, synger, leger, tumler og roder.

Aktiviteter ude; vi følger månedens tema, fx fugle. Vi er ude hver dag! Ellers leger vi i sandkassen, eller cykler på trehjulede eller hvad børnene nu finder interessant den dag.

Ture; jeg går gerne til Egholmskoven, der er både skov og strand vi kan udforske. Bussen kunne vi også tage ind til Roskilde og besøge parkerne eller oplevelseshavnen, hvor man kan røre ved små hav/fjord dyr. I nærområdet besøger vi bondegården, Økobutikken i Kyndeløse, gadekæret eller de lokale legepladser.

Hvordan oplever børnene mig: Jeg er på gulvet med børnene, det oplever forældrene allerede til præsentationsmødet, hvor jeg gerne sætter mig ned på gulvet med barnet og leger og skaber kontakt, mens vi snakker om hvordan starten i dagpleje skal foregå.

Nærværende; børnene skal opleve, at jeg er der for dem, når der er brug for mig. Det kan være, at de har brug for en hånd, eller bare har brug for at vide, at jeg ser dem.

Jeg arbejder meget med balancen mellem hvornår jeg skal være med og hvornår de skal selv, f.eks. når vi hører musik og danser, eller bare leger med legetøj på gulvet. Der kan jeg godt trække mig lidt tilbage og bare observere hvad de laver, og hvordan leger.

Jeg håber, at børnene oplever at jeg er med hvor de er, og at jeg opfanger deres ideer og intentioner.

Traditioner/fødselsdage:

 • Højtider; vi klipper og klistrer til alle højtider. Julen bliver der gjort særligt meget ud af. Her bliver der hørt en masse julemusik, pyntet op, læst julebøger, og hvis alderen passer bager vi også. Nogle år holder jeg også julehygge en dag med forældrene.

 • Dagplejens dag; vi mødes i byen, og pynter barnevogne og har en skøn dag med de andre dagplejere i byen. Nogle temaer har været; indianere(dragter og fjerhatte), klovne(der kom en klovn og klovnede for os) og natur (vi malede potter og såede solsikker).

 • Børnenes fødselsdag fejres med flag, sang, gave og barnet har lidt f.eks. frugt med til hygge.

 • Afsked; forældrene til barnet kommer til boller og div. Jeg har lavet en lille billedbog og barnet får en lille gave.

Kompetencer:

Tidligere beskæftigelse:

 • Ung pige i huset

 • Køkkenmedhjælper på Gershøj kro.

Udannet som social og sundhedshjælper.

Kurser:

Grundkursus

Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år

Selvværd - Teamsamarbejde

Tegn til tale

Mad til børn - sunde børn

Tosprogede børn i dagplejen

Grønne spirer, friluftsrådet.

Børn og natur

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitte Søndergård Nielsen

                

 

Lidt om mig:
Jeg hedder Gitte Nielsen, født 1967. Jeg er gift med Claus og vi har 2 drenge fra 1996 +1998.

Jeg bor i Kirke Hyllinge, tæt på fodboldbanerne.

Vi har 2 små hunde, som er på et værelse, når jeg har dagplejebørn.

Mit hjem er røgfrit, også når der ikke er børn.

Jeg har været dagplejer siden 2006.

I min fritid laver jeg scapbooking på kort, æsker, bogomslag etc.

Mit hjem:
Børnene må være i stue, køkken og gang.

Ude, er der en stor have, med plads til gemmekroge. Der er også fliser til at køre på, sandkasse, legetøj og legehus.

Mine mål:
Efter jeg er blevet motorikassistent, er motorikken blevet en stor del af dagligdagen. Det er vigtigt for mig, at børnene får brugt deres krop. Ud over motorikken, er det for mig også vigtig, at vi får læst, sunget og danset.

Dagen skal være tryg for børnene, derfor arbejder jeg med en genkendelig hverdag, med en fast rutine hver dag. Det er ikke altid at der bliver brugt lige meget tid på alle tingene i rutinen. F.eks. læser vi måske kun en kort bog om formiddagen, eller kun én snurretur i Claus´ lænestol, hvis vi skal på tur.

Glæden for mig er, når der er lys i børnenes øjne, især når vi danser alle sammen.

Vi tegner med farveblyanter, og maler også med fingermaling.

Forældresamarbejde:
I forældresamarbejdet er det for mig vigtigt at vi udveksler informationer omkring barnet, fx hvordan dagen, weekenden er gået, har barnet sovet dårligt, etc. Så der i løbet at dagen kan tages hensyn eller at aktiviteterne kan tilpasses det eller de enkelte børn.

Jeg fortæller om det enkelte barns dag når de bliver hentet, så forældrene kan følge med i hvad der sker i hverdagen.

Jeg er meget åben, og forældrene må hellere end gerne spørge ind til hvad der sker i hverdagen, eller hvis der er noget der undrer dem. Ligesom jeg spørger ind til, hvis der er noget jeg gerne vil vide omkring barnet. F.eks. hvordan nattesøvnen har været.

Dagligdagen:
Aktiviteter indenfor: Vi kan godt finde på at lave spisebordet om til en hule og så gemme os der alle sammen. Vi tumler meget. Fjoller og kravler på gulvet eller laver en motorikbane. Det sjoveste børnene ved, er at bruge mig som klatrestativ, mens vi tumler på gulvet.

Udenfor leger vi gemmeleg, laver sandkager etc. Børnene maler også huset med pensel, som de dypper i en spand vand. Sæbebobler bruger vi både ude og inde.

På turene, er det meget på børnenes præmisser, hvad de nu synes der er spændende på deres vej. Vi bruger meget lille skoven, den bag ved legestuen. Vi laver også motorik i skoven.

Børnene må gerne opleve mig som deltagende, med på gulvet, som deres omsorgs person. At selvom de leger alene, så er jeg lige i deres nærhed, til at støtte og hjælpe dem.

Det giver også nogle gode oplevelser, når jeg kan se at mit arbejde lykkedes. F.eks. når to af børnene står i dyb samtale og prøver at fortælle hinanden noget vigtigt. Og da den lille pige pludselig spørger om hun lige kan låne mine bilnøgler, så hun kan køre i Føtex og handle. Eller når børnene som man har haft er startet i skole, kommer farende og giver et kram, når man går forbi skolen.

Traditioner/fødselsdage:
Jul er nok den højtid der bliver fejret mest, med pynt alle steder, vi laver juledekorationer og gaver. Til fastelavn laver vi fastelavnsris, i Påsken sår vi karse, og til Halloween, laver vi græskar og pynter lidt op.

Fødselsdage, fejrer vi ved at barnet har lidt frugt med og så synger vi sang og barnet får en gave.

Afsked, når barnet skal starte i børnehave, så bliver forældrene til barnet inviteret til lidt eftermiddagshygge og barnet får en afskedsgave og billeder fra tiden i dagplejen.

Kompetencer:
Tidligere beskæftigelse; køkkenassistent, fabriksarbejder.

Jeg er tidligere uddannet som køkkenassistent.

Kurser; Grundkursus, Førstehjælp med opfølgning hvert 3 år, Selvværd, Tegn til tale, Kollegial kommunikation, Kontaktpersoner i legestuegrupper, Mad til børn - sunde børn, Planlægning af pædagogiske aktiviteter. Motorik assistent.

 

Britt Ørum Alrø

Britt Ørum Alrø

Jeg hedder Britt Ørum Alrø, født 1974.
Gift med Lars, har en søn fra 2008, der hedder Lukas

Ingen husdyr.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

At lege eller sætte en leg i gang. Være kreativ med børnene. Synge sange. Komme ud og gå tur eller lege. I hverdagen lægger vægt på at alle får en god dag, at børnenes sproglige udvikling stimuleres samt deres fantasi og kreativitet.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

Det bliver svært for der er jo så mange

 • Jeg ligger med 4 børn og laver engle i sneen - det var en gos dag.
 • Vi sidder og synger og jeg kan se at børnene gør deres bedste for at lave tegn til sangene - og de elsker det.
 • Madrassen er lagt frem og vi øver os i koldbøtter.

Vi tænder for bamse og kylling og danser os helt rundtosset.

Hvorfor er du dagplejer?

Fordi det er verdens bedste job, man får rigtig mange dejlige oplevelser med dagplejebørnene J

Kurser:

 • Grundkursus
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3 år
 • Børns udtryksformer
 • Konflikthåndtering og kommunikation
 • Mad til børn - sunde børn
 • Leg med sproget.

Nuværende åbningstid:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00 

Sandra Nielsen

Sandra Nielsen

Jeg hedder Sandra Nielsen er født i 1974, jeg har 2 børn født i 1995 - 2001. Mit hjem er røgfrit.
Vi har en kanin som bor udendørs.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Jeg lægger vægt på at være ude i naturen, hvor vi rigtig kan boltre os og bruge vores krop. Det kan f.eks. være trille på bakker, hoppe i vandpytter.

Vi synger også hver dag, det er sjovt at se hvordan børnene i en tidlig alder kan fagterne til sangene, inden sproget er kommer med, jeg tror at sang er med til at udvikle dem sprogligt. 

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

En god dag kan være når vi mødes med de andre dagplejer og laver planlagte ting.

En god dag kan også være en gå tur hvor vi pludselig finder noget spændende. F.eks. i vinters det var frost vejr vi gik en tur ned til en bakke hvor der lå frost på græsset, børnene kunne høre det knaste når de gik på det, vi fandt en lille vandpyt med is på, isen knækkede og de samlede is stykkerne op og bar dem hjem, hvor de kiggede til dem i løbet af dagen, for at se om de var tøet op. En lille gå tur blev hurtig til en spændende og lærerig dag.

Hvorfor er du dagplejer?

Fordi jeg kan lide at arbejde med børn, jeg synes at det er et meget givende arbejde. Det er en vigtig ting for mig at kunne give børnene tryghed og være nærværende. Så det at arbejde med en lille gruppe børn er skønt, så er jeg sikker på at nå det enkelte barn hver dag.  

Kurser:

 • 3 ugers grundkursus
 • Tegn - til tale
 • Børns motorik, sansning og bevægelse
 • Førstehjælp - med opfølgning hvert 3.år
 • Mad til børn - sunde børn

Nuværende åbningstid:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00