Britt Ørum Alrø

Britt Ørum Alrø

Lidt om mig

Jeg hedder Britt, er født i 1974 og er gift med Lars der er fra 1973. Vi har en dreng, Lukas, som er fra 2008.
Jeg bor i Kirke Hyllinge, på Nørre Hyllingevej 4.

Vi har ingen husdyr, og er et allergivenligt hjem.

Vores hjem er totalt røgfrit.

Jeg blev dagplejer i 2009.

Åbningstider

Mandag-torsdag:     7:00-16:45

Fredag:                   7:00-16:00

Fritidsinteresser – Familien, motion, og kan godt lide at male.

Mit hjem

Størstedelen af vores underetage er indrettet til dagpleje, med egen indgang samt udgang til baghaven.

I dagplejen er der spise/ hyggerum, med legetøj og bøger, og et legerum med plads til at bevæge sig i. Her er mange kasser med legetøj, som vi tager frem og leger med. Jeg har også en madras/måtte som vi kan øve os i at slå kolbøtter og tumle på.

Ude sover børnene under et halvtag i deres barnevogne.

I haven er der sandkasse, vipper, rutchebane, gynge, sansegynge, legehus, bord – bænkesæt, gå vogne, motorcykler, biler m.m. Fra haven har vi kig til vores frugthave, hvor vi kan plukke lidt lækkerier. Vi har også kig til naboens heste, som vi gerne lige skal sige hej til.

Mine mål

Mine mål for børnene, er at de oplever en dag med tryghed, nærvær og omsorg. Det er vigtigt for mig at de føler sig set og hørt. Målet er glade børn.

Jeg lægger meget vægt på, at børnene lærer at gøre mange af tingene selv. Hjælp til selvhjælp. Jeg bruger tegn til tale, og hjælper børnene med at løse konflikter, med ord, fx sige tak, når et barn har fået taget legetøjet, og gerne vil have det tilbage.

Børnene er med når der dækkes bord og når der sættes i opvaskemaskinen. De hjælper gerne til med at tørre legeredskaber af udenfor, hvis det er vådt, med hver deres klud. Vi er stort set ude, uanset vejret, så de også lærer årstidernes vejr.

Det er meget vigtigt for mig at de lærer nye ting på en sjov måde, og at de lærer det gennem leg. Jeg bruger gerne sange til at beskrive hvad vi skal, fx vaske hænder sangen, ud og gå tur sangen m.m..

Jeg er gerne med nede på gulvet når der leges. Jeg lægger stor vægt på kommunikation, børnene imellem, men også mellem børnene og mig. Jeg bruger derfor meget tegn til tale/ babytegn til at fremme kommunikationen og forståelsen for hvad jeg siger samt beder om.

Forældresamarbejde

Jeg lægger stor vægt på samarbejdet med forældrene, og vil meget gerne fortælle dagligt, om det enkeltes barns dag, når de henter barnet.

Jeg fortæller om deres udvikling, hvad de er ved at lære/øver sig på, hvad de kan og hvis der er nogle udfordringer. Jeg er forbindelsesledet mellem børnene og deres forældre i hverdagen.

Samarbejdet med forældrene er vigtigt for barnets trivsel, derfor må forældre meget gerne stille spørgsmål og undre sig.

Dagligdagen ca.

07:00 åbner

09:00 formiddagsmad

09:30 ud og lege, gå tur, lege indenfor, kreative

11:00 frokost

12:00 sover middagslur

14:00 eftermiddagsmad (måske senere, alt efter hvor længe middagsluren er).

Om eftermiddagen; vi slutter gerne dagen med at sidde og læse bog sammen, lege indenfor, evt. lege lidt udenfor.

16:45 Lukker(Fredag lukker jeg kl. 16:00)

Børnene må meget gerne være afleveret senest til kl. 9.00, så vi sammen kan gå i gang med dagen.

Eksempler på aktiviteter inde; Børnene kan vælge en kasse med lige det legetøj, der interesserer dem, fx køkkenting, bilkassen eller dukkekassen. Legemåtte til motorik, teltbus som alle børnene kan kravle ind i, puslespil, tegne, male, og andre kreative aktiviteter.

Eksempler på aktiviteter ude; Lege i haven, jeg har rigtig meget ude legetøj, gå en tur, ned til gadekæret og fodre ænder, på byens legepladser, besøge andre dagplejere, besøge bondegården, eller på en tur til økobutikken i Kyndeløse.

Jeg er selv lidt af et legebarn, og er gerne med i legene. Jeg ser mig selv som en rolig og rummelig person.

Traditioner/fødselsdage

Vi fejrer højtider; fastelavn, påske, halloween og jul. Vi taler om højtiderne, og pynter gerne op, og laver små ting med børnene, vedr. højtiderne.

Dagplejens dag, holder vi i byen sammen med alle da andre dagplejere. Vi pynter vores barnevogn med flag og blomster. Vi laver gerne nogle sjove aktiviteter med børnene på Dagplejens dag.

Fødselsdag; Børnene fejres fx med frugt eller brød som børnene har med hjemmefra. Vi synger fødselsdagssang og hygger, samt fødselsdagsbarnet får en gave.

Sidste dag i dagplejen bliver fejret, vi hygger og barnet får en gave. Barnet har lidt frugt, brød eller kage med hjemmefra. Jeg har lavet en barnets bog med billeder og tekst omkring tiden dagplejen. Familien får et USB-stik med billeder fra barnets tid i dagplejen.

Legestue

Legestuen ligger ved Hyllinge Børnehaven i Kirke Hyllinge.

Vi er 5 dagplejere og 20-25 børn.

Legestuen er heldags, så børnene bliver afleveret og hentet igen i legestuen.

Legestue én gang om ugen, er en god øvelse inden barnet skal starte i børnehave.

I legestuen har vi mulighed for at lave aldersopdelte aktiviteter. Børnene kan lege med alle de andre børn i vores gruppe; Mariehønsene.

Kompetencer

Jeg er oprindelig kontoruddannet. Jeg skiftede erhverv, til dagplejer, da jeg selv blev mor og har arbejdet som dagplejer lige siden.

Kurser

Grundkursus; pædagogmedhjælpere i daginstitutioner 3 uger 2010
Førstehjælp med opfølgning hvert 2. år
Børns udtryksformer (5 dage)
Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde (5 dage)
Mad til børn, slagteriskolen i Roskilde (3 dage)
Børn og mellemmåltider, slagteriskolen i Roskilde, (2 dage)

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk