Sandra Nielsen

Sandra Nielsen

Lidt om mig

Jeg hedder Sandra Nielsen er født i 1974. Jeg har 2 børn født i 1995 og 2001.

Jeg bor i Kirke Hyllinge, i rækkehus med en stor have til.

Vi har en kanin som bor udendørs.

Mit hjem er totalt røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 2006

Jeg blev dagplejer fordi jeg kan lide at arbejde med børn. Jeg synes at dagplejen kontra mine erfaringer fra daginstitution, giver mere nærvær og tid sammen med det enkelte barn. Det er en vigtig ting for mig at kunne give børnene tryghed og være nærværende. Så det at arbejde med en lille gruppe børn er skønt, da jeg er sikker på at have tid til det enkelte barn hver dag.

Nuværende åbningstid:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45

fredag                   7.00 - 16.00

Fritidsinteresser

Går i fitness center, og så har familien en meget høj prioritet.

Mit hjem

Vi er i køkken/alrum/stue og på pigernes værelser når de er hjemme.
Have med græs, fliser, sandkasse, motorcykler og legetøj. Kaninerne står i forhaven. Vi bruger også de grønne arealer omkring bebyggelsen.

Mine mål

Hvad skal der være opnået for dagplejebørnene, når dagen slutter i min dagpleje? Vi er som udgangspunkt ude hver dag. Vi har nogle ting som vi gør hver dag, da det er trygt for børnene at der er en rutine og genkendelighed i hverdagen. Vi bruger kroppen hver dag. Bevægelse bliver til en leg, hvad enten vi er inde, ude eller på tur. Hver dag efter vi har spist, læser eller synger vi for at komme ned i tempo, og blive klar til at sove middagslur. Det er sjovt at se hvordan børnene i en tidlig alder kan fagterne til sangene, inden sproget er kommet med, jeg tror at sang er med til at udvikle dem sprogligt.

Jeg bruger metoden dialogisk læsning, som også er med til at hjælpe børnene med at udvikle deres sprog.

Jeg lægger vægt på at kunne se det enkeltes barns behov, at kunne se hvor de er i deres udvikling. Det er det vigtigste for mig. Det at møde børnene i deres udgangspunkt, og hjælpe dem med at udvikle sig der fra. At børnene oplever at jeg er der for dem.

Jeg lægger også vægt på, at de er selvhjulpne, at de selv kan tage tøj på og af, og bruger gerne lige den ekstra tid som det tager når børnene skal lære det. Det er givende for mig, at se sejren i børnene, når de endelig kan selv.

Relationer/venskaber, jeg arbejder med at hjælpe børnene med at opdage hinanden, hvordan man er en god kammerat, at vi hjælper hinanden, trøster når der er behov. Jeg sætter ord på og støtter børnene i at lære at læse hinandens kropssprog.

Min filosofi er at nærvær og tryghed i hverdagen giver harmoniske børn.

Forældresamarbejde

For mig er åbenhed og ærlighed en vigtig del af forældre samarbejdet. Det styrker samarbejdet når kommunikationen går begge veje. Forældrene må hellere end gerne sætte spørgsmålstegn, og det er vigtigt at gøre lige fra starten. Når forældrene er trygge, har det en positiv virkning på børnene og deres hverdag i dagplejen.

Forældrene får altid at vide hvordan barnets dag har været, hvordan det er gået med mad, søvn og humør.

Dagligdagen

Aktiviteter inde; Der er en hel krog fyldt med legetøj, som vi tager frem og leger med. De aktiviteter vi laver, tilpasser jeg den børnegruppe der er, både i forhold til interesse og deres udvikling. Så det varierer i forhold til den børnegruppe der er.

Aktiviteter ude. I haven er der plads til at lege i sandkassen, eller køre på motorcykel, vi går lige så gerne lige en lille tur i nærområdet. Det kunne være vi fandt noget spændende på vores vej. Fx nogle sten, som vi tager med hjem og tegner på.

Ture; Jeg bruger de tur muligheder der er i nærområdet. Hvis mine dagplejebørn har alderen til det, kan vi godt tage på en større tur, fx i folkeparken om sommeren og høre børnekoncert, eller tage ind og se det store juletræ i Roskilde i december.

Jeg er sammen med børnene i børnehøjde og deltagende i aktiviteterne.

Traditioner/fødselsdage

Vi følger højtiderne. Især jul. Her laver børnene selv deres juledekoration. Vi bager julesmåkager, og vi starter i god tid med at lave julegaverne. Jeg har også en julegave til mine dagplejebørn.

Børnenes fødselsdag fejres enten hjemme hos barnet eller i dagplejen. Der bliver gjort noget særligt ud af dagen og fødselsdagsbarnet får en gave. For mig er det vigtigt at børnene er med til at fejre hinanden. At de lærer at se andre få gaver, men også at være den der giver gaven.

Den sidste dag i dagplejen for det enkelte barn og dets forældre, holdes der en hygge eftermiddag med boller eller lign. Barnet får en lille bog og en afskedsgave.

Kompetencer

Tidligere beskæftigelse; Integreret institution i Roskilde 4,5 år

Uddannelse; butiksassistent

Kurser

3 ugers grundkursus Tegn - til tale

Børns motorik, sansning og bevægelse

Førstehjælp - med opfølgning hvert 2.år

Mad til børn - sunde børn

Sensitive børn

Dialogisk læsning

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk