Christina Bøgelund

Christina Bøgelund

Christina Bøgelund

Lidt om mig

Jeg hedder Christina Bøgelund og er født i 1970. Jeg bor i Kirke Saaby sammen med min mand. Vi har sammen 4 børn, hvoraf de to af dem stadigvæk er hjemmeboende. Vi har en lille hund, katte og marsvin, som børnene synes er rigtig spændende.

Mit hjem er totalt røgfrit, huset er med radon sikring og klimaanlæg.

Jeg har været dagplejer siden 2003 og har plads til 4 børn.

Åbningstider

Mandag til torsdag             kl. 06.30 – 16.15

Fredag                                  kl. 06.30 – 15.30

Fritidsinteresser

Familien prioriteres højt, sammen med dyrene. Jeg elsker naturen og være i den (gå ture) Jeg er en kreativ person.

Mit hjem

Jeg har indrettet et dejligt legeværelse til børnene, hvorfra der er adgang til stor fordelingsgang. Derfra er der adgang til min stue/køkken/spisestue ud i et, hvor vi opholder os meget, når vi er inde. Her har jeg desuden min flittigt brugte ”hængekøje-stol” hængende, som bliver brugt dagligt. Jeg har en del sansemotorisk legetøj i det hele taget, som vi bruger ofte. Børnene må være over det hele i stueetagen.

Udenfor har jeg en indhegnet hyggelig gårdhave, med direkte adgang til huset, hvor børnene frit kan boltre sig. Denne er belagt med fliser, så børnene har rig mulighed for at cykle, køre på knallerter, biler osv. Derudover har jeg et udendørs legekøkken, sandkasse, samt diverse udelegetøj.

Bag ved gårdhaven ligger min have, hvor der bl.a. er en rutsjebane, sandkasse, en hule og en sanse gynge.

Jeg stiller selv barnevogne til rådighed for alle børnene, da jeg gerne vil bidrage til at børn og forældre, får så nem en hverdag som muligt.

Mine mål

Jeg stiler efter, at børnene har haft en aktiv og sjov dag. Det er min forenemmeste opgave, at give børnene følelsen af, at de hører til, og at de er ønskede. Jeg ligger stor vægt på anerkendelse og det er vigtigt for mig, at se hvert enkelt barn for den det er, og at vi respekterer hinandens forskelligheder og dermed også forskellige grænser. Jeg er meget empatisk overfor børnene og nyder at give knus og kram, da det er vigtigt, at børnene føler sig holdt af.

Jeg arbejder meget med sansemotoriske oplevelser/lege, hvor børnene får rig mulighed for, at mærke deres egen krop, og at udforske verden. Det kan f.eks være at hoppe i vandpytter, gå på frugt-rov, eksperimentere med sand, vand og mudder osv.

Jeg går tur med børnene stort set hver dag, da jeg elsker at være ude, hvor vi bl.a. kan besøge børnehaven, besøge hestene, fiske i gadekæret, fodre ænderne i gadekæret osv. Jeg nyder, at vi har friheden og tiden til, at udforske tingene sammen, i det tempo der er muligt den pågældende dag.

Jeg er god til, at tage billeder af vores oplevelser/lege/situationer, for derefter at snakke med børnene omkring hvad vi har oplevet. Derigennem øver jeg også børnene i, at bruge sproget og at sætte ord på det vi oplever.

Jeg nyder at synge sammen med børnene og læse/fortælle rim og remser.

Børnene deltager ofte, efter eget ønske, i forskellige praktiske aktiviteter. Dette kan f.eks. være borddækning, smøre mad, skære frugt (med smørknive), hjælper til hos dyrene osv.

Lige så ofte, som jeg deltager i aktiviteter/lege på lige fod med børnene, lige så ofte nyder jeg, at igangsætte en aktivitet/leg, for derefter at trække mig lidt. Herigennem udvikler og styrker jeg børnenes sociale kompetencer og deres evne og fantasi til at fortsætte legen.

Jeg er dagplejer fordi jeg elsker det nærvær, man har sammen med børnene.

Forældresamarbejde

Jeg ligger stor vægt på en positiv, åben og ærlig dialog med forældrene.

Som nævnt tidligere, så stiller jeg bl.a. barnevogne til rådighed for alle børnene, da jeg selv kan huske hvor svært det kan være som småbørnsforældre. Så jeg er meget obs på, at jeg gerne vil gøre det så nemt som muligt for forældrene i hverdagen.

Dagligdagen

Kl. 07.00
            Morgenmad ved behov
            Sanglege/bage/motorik
            samt diverse aktiviteter

Kl. ca. 08.30
            Formiddagsmad
            Ud på tur, eller i haven
            hvor vi bruger naturen i legen.

Kl. 11.30
            Frokost
            Tak for mad sang

Kl. ca. 12.00-13.00
            Middagslur

Kl. ca. 15.00
            Eftermiddagsmad
            Forskellige aktiviteter
            afhængig af vejret og børnene

Traditioner/fødselsdage

Jeg laver aktiviteter relateret til årstiderne og dertilhørende højtider.

Dagplejens dag holder jeg sammen med de andre dagplejere fra området, hvor vi mødes i legestuen og laver bl.a. fælles mad og hygger.

Alle børn bliver hver især fejret til deres fødselsdag, med flag, hjemmebagte boller og en lille fødselsdagsgave. Hvis forældrene ønsker det, modtager vi med glæde indbydelse til fødselsdag i hjemmet. Barnet kan også have noget med hjemmefra, som vi nyder sammen.

Afslutning holder jeg for hvert enkelt barn, hvor jeg holder det som ”åbent hus” for alle børn og forældre, så alle kan få sagt farvel. Barnet vil her få en afskedsgave, samt billeder fra tiden hos mig.

Legestue

Vi er i legestuen hver onsdag, hvor forældrene den dag, både afleverer og henter i legestuen.

Legestuen ligger centralt i Kirke Såby, hvor vi har dejlige lokaler til rådighed i en bygning, som tidligere har været børnehave.

I legestuen holder vi hvert år fælles fastelavn, Lucia, triller påskeæg osv.

Vi arbejder fælles i legestuen med børnenes motorik, og har her bl.a. også motorisk udfordrende legetøj.

Vi inddeler året i forskellige temaer, som vi arbejder ud fra sammen med børnene. Temaerne er i tråd med de pædagogiske læreplaner for området.

Kompetencer

Jeg er i 1990 uddannet bygningsmaler og i 1995 som konduktør maler.

Kurser

  • Grundkursus for dagplejere.
  • 1. Hjælp med opfølgning hvert 2. år.
  • Børn selvværd.
  • Økologisk madkursus, Københavns madhus.
  • Sensitive børn.
  • Sansemotorisk udvikling.
  • Motorikassistent.
  • Adoptivbørn.
  • Arbejdsmiljørepræsentant.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk