Gitte K. Andersen

Gitte K Andersen

Gitte K. Andersen

Lidt om mig

Jeg hedder Gitte K. Andersen og er født i 1965. Jeg bor i Kr. Såby sammen med min mand Asger.

Vi har sammen 2 børn, der begge er voksne og udeboende.

Vi har en hund (labrador), der er sød og kærlig overfor alle.

Mit hjem er totalt røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1996 og har plads til 4 børn.

Åbningstider

Mandag til torsdag             kl. 07.00 – 16.45

Fredag                                  kl. 07.00 – 16.00

Fritidsinteresser

Min familie, går til skydning og strikker.

Mit hjem

Stort set hele mit hjem, er disponibelt for børnene. Jeg har indrettet et dejligt legeværelse til børnene, men resten af huset bruges også flittigt. Jeg har lukket en del af stuen af, hvor hunden fra tid til anden lukkes hen (lukkes med børnegitter), både for at hunden kan få lidt ro, men også hvis det bliver nødvendigt i løbet af dagen. Hunden er ikke alene med børnene.

Der er rig plads og mulighed for at børnene kan ”trække sig”, hvis de har behov for det i løbet af dagen, da jeg mener der skal være plads til den individuelle leg også.

Jeg har et stort bryggers, med masser af plads i gardaroberne. Derfra er der adgang til huset via stor fordelingsgang, som ender i et stort køkkenalrum/spisestue. Via stuen er der havedør ud til indhegnet terrasse og have, men denne ind/udgang bruger vi kun om sommeren.

Jeg har indhegnet knap halvdelen af haven til børnene, hvor der også er adgang til flisebelagt terrasse. Her har børnene rig mulighed for at køre på knallerter, cykler osv.

I haven har jeg en sandkasse, sansegynge, rutsjebaner, vippe, cykler/knallerter, samt diverse udelegetøj.

Mine mål

Min vigtigste opgave som dagplejer er, at være med til at give børnene en god start på livet. Jeg arbejder på, at alle børn har haft en god dag, og har fået oplevet noget af verden.

Det er vigtigt for mig, at børnene lærer at vise hensyn til hinanden, og lærer at acceptere hinandens forskelligheder. Det er også vigtig for mig, at alle børnene tilgodeses hver især og at alle bliver hørt og forstået. Der skal være plads og tid til hvert enkelt barn, og dets behov.

Jeg tilrettelægger stort set min dag, ud fra hvordan børnene har det, og ud fra hvad de har lyst til (så vidt det er muligt). Det er vigtigt for mig, at lytte til børnenes ønsker om aktiviteter, og derved medinddrage dem i dagligdagen.

Da jeg er ”Grøn spire”, naturdagplejer, nyder jeg at bruge naturen som legeplads, og at udforske verden. Jeg er meget ude stort set hele året. Vi leger i haven, planter grøntsager, river blade sammen, går tur i byen, går til hestene, fodrer ænderne, eller går en tur i skoven osv.

Jeg taler meget med børnene om de forskellige årstider, hvad blomsterne og dyrene hedder, og i det hele taget italesætter alt det vi oplever og opdager.

En måde hvorpå jeg også bruger naturen er ved, at jeg laver små laminerede billeder af f.eks. dyr eller planter. Dem tager vi så med os, når vi går udenfor, og forsøger derefter at finde det der er på billederne. Derudover samler vi ofte sammen i naturen, for derefter at lave noget kreativt ud af det herhjemme.

En god dag hos mig, kan bl.a. være en tur i skoven, med masser af leg og opdagelse i skovbunden. Vi klatrer på væltede træstammer, finder snegle, bænkebiddere og andre små dyr i skoven, som vi studerer og snakker om. Vi spiser vores medbragte mad, får en tør ble på, inden turen atter går hjemad – med røde kinder og én på opleveren, til en velfortjent middagslur.

Det er vigtigt for mig, at jeg lærer børnene at passe på naturen og dyrene.

Jeg har som ”Grøn spire” udarbejdet en årsplan, hvorpå årets måneder er, og hvor man kan se hvilke aktiviteter vi i grove træk laver i naturen, i den pågældende måned og årstid.

Jeg nyder at bruge de tilbud der findes i lokalområdet, og tager som regel afsted sammen med de andre dagplejere fra området. Det kan f.eks. være musik på skolen, Kirkesang og Såby børnedag.

Jeg læser og synger sammen med børnene hver dag. Om vinteren (efterår/forår), hvor vejret kan være en udfordring, er vi selvfølgelig mere inde, end vi ellers plejer at være. Eksempler på inde aktiviteter kan være: Leg med hjemmelavet modellervoks, puslespil, billedlotteri, tegne, lave perlekæder, læser, synger, rim og remser, hopper, danser og selvfølgelig brug af det legetøj jeg har til børnene.

Forældresamarbejde

Jeg er som person, meget imødekommende og fleksibel. Jeg lægger stor vægt på en positiv, åben og ærlig dialog omkring børnene, og nyder i det hele taget, at have nogle gode snakke med forældrene omkring hvad som helst (det der lige fylder evt).

Dagligdagen

Kl. 07.00                              Morgenmad efter behov

                                            Leg/aktiviteter/hygge

Kl. ca. 09.00                        Formiddagsmad

                                            Ud og lege/på tur

Kl. ca. 11.00/11.30             Frokost

Kl. ca. 12.00/12.30             Middagslur

Kl. ca. 15.00                        Eftermiddagsmad

                                            Sang/leg/aktiviteter

Traditioner/fødselsdage

Jeg laver aktiviteter relateret til årstiderne og de dertilhørende højtider. Dette afspejles også i min årsplan som ”Grøn spire” (som tidligere nævnt). De forskellige højtider markerer jeg også sammen med områdets andre dagplejere i legestuen, og igennem deltagelse i områdets forskellige arrangementer. Det kan f.eks. være, at deltage i julearrangementet i kirken hvert år osv.

Dagplejens dag holder jeg sammen med de andre dagplejere fra området, hvor vi mødes i legestuen og laver bl.a. fælles mad og hygger.

Til fødselsdage, fejres alle børn hver især. Det er meget op til forældrene hvordan dagen fejres. Nogen får noget med de kan dele ud, andre inviterer hjem (hvilket jeg med glæde deltager i), nogen forældre deltager og andre gør ikke. Nogen gange holder jeg det om formiddagen og andre gange om eftermiddagen. Det finder vi ud af sammen. Hvis ikke der er planlagt noget, bager jeg gerne boller og fejrer barnet. Hvert barn får en lille fødselsdagsgave.

Afslutning holder jeg ligeledes for hvert enkelt barn. Det bliver holdt om eftermiddagen med kaffe/the/saft, hvor alle forældre til børnene hos mig, bliver inviteret til at tage afsked. Barnet vil her få en lille afskedsgave, og få en bog med billeder fra tiden i dagplejen (og en USB med alle billederne på også).

Legestue-laves fælles i legestuen

Vi er i legestuen hver onsdag, hvor forældrene den dag, både afleverer og henter i legestuen.

Legestuen ligger centralt i Kirke Såby, hvor vi har dejlige lokaler til rådighed i en bygning, som tidligere har været børnehave. Vi er 5 dagplejere fra området, som mødes her sammen med vores børn.

I legestuen holder vi hvert år fælles bl.a. fastelavn, Lucia, triller påskeæg, fælles julehygge – hvor forældrene også deltager, fælles sommerafslutning – også hvor forældrene deltager.

Vi arbejder fælles i legestuen med børnenes motorik og har her bl.a. også motorisk udfordrende legetøj.

Vi inddeler året i forskellige temaer, som vi arbejder ud fra sammen med børnene (årstidsrelaterede aktiviteter). Temaerne er i tråd med de pædagogiske læreplaner for området.

Kompetencer

Tidligere har jeg arbejdet som ”smørrebrødsjomfru” og på en krydderifabrik.

Kurser

 • Grundkursus.
 • 1. Hjælp med opfølgning hvert 2. år.
 • Børns udvikling/selvværd.
 • Kvalitet og samarbejde i dagplejen.
 • Selvværd og kommunikation
 • Løfteteknik
 • Børn og natur
 • For tidligt fødte børn
 • DGI – leg med børn
 • Tegn til tale
 • Mad til børn – sunde børn
 • Børn og mellemmåltider
 • Leg med sprog
 • Grøn spire, Naturdagplejer

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk