Jette Molin Nielsen

Jette Molin Nielsen

 

Lidt om mig

Jeg hedder Jette Molin Nielsen, og er født i 1961. Jeg bor i et villakvarter i Vester Såby, sammen med min kæreste Peter.

Vi har sammen 3 børn, som alle nu er voksne og flyttet hjemmefra.

Jeg er så heldig, at være farmor til 3 børn og mormor til 2 børn.

Mit hjem er totalt røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 2001, og har plads til 4 børn.

Åbningstider

Mandag til torsdag             kl. 06.45 – 16.30

Fredag                                  kl. 06.45 – 15.45

Fritidsinteresser

Udover at være formor og mormor, cykler og spinner jeg meget.

Vi nyder at tage til udlandet og cykle.

Bl.a. i 2013,2014 og 2015 har Peter og jeg cyklet til Paris og Bolzano, for at samle penge ind til ”Glade børn” fonden.

Mit hjem

Indenfor har jeg indrettet et stort dejligt legeværelse til børnene. Jeg har en del motorisk og sansemotorisk udfordrende legetøj til børnene, men har også en masse andet legetøj/aktiviteter som f.eks. dukker, lego duplo, biler, tegnesager o.s.v. Legeværelset bruger jeg også til de børn, de skal sove inde. Derfra er der adgang til hele gangarealet, der ender i et stort åbent køkken med spiseplads. Indimellem lukker jeg op til stuen, hvis vores lege og aktiviteter kræver, at vi har brug for mere plads til at boltre os på.

Udenfor har jeg en stor indhegnet græsplæne, hvor vi leger næsten hver dag. Her er der legehus, sandkasse, rutsjebane og en masse andet udelegetøj.

Mine mål

Jeg stiler efter, at alle slutter dagen af med ”glæde i ansigtet”. Trætte og brugte, men glade.

Det er min forenemmeste opgave som dagplejer, at ”klæde børnene på” til deres videre liv i børnehaven og frem.

I det daglige arbejder jeg meget med bl.a. børnenes sociale kompetencer, motorik, sansemotorik og selvhjulpenhed.

Jeg befinder mig bedst på gulvet, sammen med børnene. Nogle gange som aktiv medspiller/del af legen, og andre gange mere som igangsætter og vejleder for børnene.

Jeg nyder at være kreativ sammen med børnene, hvor vi bl.a. tegner, maler, klipper, klistrer, laver årstidsrelevante dekorationer, og hvor vi i det hele taget får udfordret og udviklet vores kreativitet og finmotorik.

Det er vigtigt for mig, at udfordre og udvikle børnenes motorik og sansemotorik. Dertil har jeg en del motorik og sansemotorisk udfordrende legetøj, som flittigt bliver brugt stort set hver dag.

Dette kan f.eks. være Bobles, stor gymnastikbold til at rulle på, små bolde med forskellige” dutter” (massage bolde), samt vi bruger kontorstolen til at dreje rundt på, køre med osv.

Jeg lægger stor vægt på, at komme ud med børnene hver dag. Aktiviteterne afhænger dog lidt af vejret, men jeg nyder at gå tur i bakkerne, så børnene rigtig får udfordret deres motorik, og får en god portion frisk luft i kroppen.

Jeg nyder at gå tur med børnene i det hele taget, så de kommer ud og oplever ”verden”. Jeg tager ofte på besøg hos børnehaven Agersøgård, hvor vi nyder at lege på legepladsen, være sammen med de ældre børn, og at udforske dyrene (geder, høns, kaniner osv).

Uanset hvilken aktivitet jeg er i gang med sammen med børnene, så snakker vi meget om det vi ser/oplever/erfarer. Indimellem tager vi ”naturen” med hjem og laver noget kreativt ud af det også.

Børnene nyder at deltage aktivt i dagligdagens praktiske gøremål, så som at lave mad, bage boller, dække bord osv.

Hos mig må børnene gerne løbe og lege indenfor, da fysisk udfoldelse er utrolig vigtigt for børnene. Så hvis vejret er rigtig dårligt, så er det ingen hindring for aktiv fysisk udfoldelse og så lukker jeg gerne op til stuen, så vi får masser af plads at boltre os på.

En rigtig god dag hos mig er, når børnene har fået udfordret og udviklet deres kompetencer og hvor vi alle slutter dagen med et smil, røde kinder og er dejlig trætte.

Forældresamarbejde

Jeg lægger stor vægt på en åben og ærlig dialog med hjemmet og at vi kan have gensidig tillid til hinanden.

I er meget velkomne til at spørge, hvis der er noget som undrer jer, eller som I ikke helt forstår, så tager vi en god snak om det. Ligeledes vil I også opleve, at jeg vil spørge jer, hvis der er noget jeg har brug for at vide, eller undrer mig over.

Dagligdagen

Kl. 06.45 – 07.30 ca.         Morgenmad

                                            Fri leg/aktiviteter

                                            Sang

                                            Læse med børnene

Kl. ca. 09.00                       Formiddagsmad

                                            Går ud/går tur

Kl. ca. 11.00                       Frokost

Kl. ca. 12.00                        Middagslur

                                             Børnene sover det de har brug for

Kl. ca. 15.00                        Eftermiddagsmad

                                             Fri leg/aktiviteter

Traditioner/fødselsdage

Jeg laver aktiviteter relateret til årstiderne og de dertilhørende højtider.

De forskellige højtider markerer jeg også sammen med områdets andre dagplejere i legestuen og igennem deltagelse i områdets forskellige arrangementer. Det kan f.eks. være, at deltage i julearrangementet i kirken hvert år osv.

Dagplejens dag holder jeg sammen med de andre dagplejere fra området, hvor vi mødes i legestuen og laver bl.a. fælles mad og hygger.

Børnenes fødselsdage blive fejret individuelt, med sang, flag, boller og lignende. Typisk får barnet noget med fra hjemmet, som deles ud og nydes i fællesskab. Vi tager gerne hjem til barnets fødselsdag, hvis vi bliver inviteret. Alle børn får en lille fødselsdagsgave.

Afslutning holder jeg gerne for hvert enkelt barn om eftermiddagen. Men jeg har valgt at lade det være op til hvert enkelt forældrepar, om de kommer til hygge, kaffe, the osv., eller om vi blot siger pænt farvel på sidstedagen. Det aftaler vi når tiden nærmer sig.

Alle børn vil få en afskedsgave af mig når de stopper.

Legestue-laves fælles i legestuen

Vi er i legestuen hver onsdag, hvor forældrene den dag, både afleverer og henter i legestuen.

Legestuen ligger centralt i Kirke Såby, hvor vi har dejlige lokaler til rådighed i en bygning, som tidligere har været børnehave. Vi er 5 dagplejere fra området, som mødes her sammen med vores børn.

I legestuen holder vi hvert år fælles bl.a. fastelavn, Lucia, triller påskeæg, fælles julehygge – hvor forældrene også deltager, fælles sommerafslutning – også hvor forældrene deltager.

Vi arbejder fælles i legestuen med børnenes motorik og har her bl.a. også motorisk udfordrende legetøj.

Vi inddeler året i forskellige temaer, som vi arbejder ud fra sammen med børnene (årstidsrelaterede aktiviteter), temaerne er i tråd med de pædagogiske læreplaner for området.

Kompetencer

Jeg er oprindeligt uddannet smørebrødsjomfru, men har forud for min ansættelse som dagplejer, arbejdet som serviceassistent på Borrevejlecenteret.

Kurser

  • Smørrebrødsjomfru
  • Grundkursus for dagplejere
  • 1. Hjælp med opfølgning hvert 2. år
  • Kommunikation
  • Leg med sprog
  • Mad til børn – sunde børn
  • Sensitive børn
  • Præmature børn 2016

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk