Legestuegruppen Rødderne

Jane Rasmussen

Min dagpleje

Jeg hedder Jane, født i 1958 og er gift med Carsten, der driver virksomhed på adressen.

Vi har 3 voksne børn og 6 dejlige børnebørn.

Jeg bor på et dejligt landsted med naturen lige omkring os, i Osted, for enden af en lukket vej.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1989.

Nuværende Åbningstider

Mandag – torsdag:             kl. 7.00 – 16.45.
Fredag:                             kl. 7.00 – 16.00.

Fritidsinteresser

Jeg holder meget af min store have, blomster, oplevelser, ferier, vi elsker at sejle og hygger os i sommerhuset, skovture og familiehygge.

Mit hjem

Inde er vi i mit store bryggers – køkken alrum og et stort depot rum, hvor alt legetøjet står, og der leger vi også ind imellem.

Udendørs er vi en stor aflukket have med store træer, græs og fliser. Der er sandkasse, gynger, rutschebane, cykler, legehus motorcykler, biler m.v. Her er der både skygge og sol, med god plads til både, at lege og spise vores mad.

Mine mål

Jeg vil gerne være med til, at give børnene den bedste start på livet i små trygge rammer, hvor alle bliver set, hørt og anderkendt. Vægt på udvikling i trygge rammer.

At børnene har haft en god dag, med dejlige oplevelser. Vi arbejder, ud fra de pædagogiske læreplaner, både herhjemme og ude i legestuen. Vi lægger kartofler, måler og vejer i naturen og meget mere.

At alle trives med hinanden og respektere hinanden, godt samarbejde og at børnene lære, at fordybe sig i bøger, tegne, male, puslespil m.v.

Forældresamarbejde

Godt samarbejde med forældrene, med gensidig respekt. For at give barnet en god dag, er det vigtigt, vi får en dialog om, hvordan barnet har det. Har barnet haft en dårlig nat m.v. Jeg har et godt samarbejde med alle mine forældre og vægter det højt.

Dagligdagen

Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 8:30 – 9.00/når alle er kommet.

Frokost kl. ca. 11.15.

Børnene sover til middag fra kl. ca. 12.00 – 12.30.

Når vi er inde, lytter vi til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, klæder os ud og meget mere. Massage- fodbad, og hygger med motorikbane, vi bager og laver mad. Ude, gynger vi, køre i biler, samler blade sammen, gynger, sparker med bold, rutsjer, cykler og hygger os i legehuset, samt meget mere.

Ture

På vores gåture, snakker vi om trafikken. Lysreguleringen: Rød mand stå, grøn mand gå. Vi besøger andre kolleger og deres børn, besøger bondegården og ser/oplever dyrene. Vi går tur til åen og til boldbanen, besøger børnehaven og går på besøg i legestuen.

Legestue

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og 16 børn, der hygger os sammen. Vi spiser formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Vi spiser frokost, ved små borde. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler.

Vi har heldags legestue, hver onsdag. Der er mulighed for, at låne barnevogn den dag, samt sele og madras, man skal dog selv have dyne med. Børnene afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen, målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. Dvs. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver ofte motorikbane med redskaber.

Traditioner

Alle højtider fejres, ud fra årstidens rammer.

Til jul tager vi i skoven og finder naturpynt til dekorationer. Vi laver julegaver/overraskelser. Maler på grankogler, julefrokost i legestuen.

Til påske, maler vi på flamingo æg, sætter fjer på grene og til fastelavn masker på grene m.v.

Dagplejernes dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Barnets sidste dag hos, hygger både børn og forældre sig sammen slut på dagen med kaffe og kage, så vi kan få sagt ordentligt farvel.

Kompetencer

Jeg har tidligere arbejdet hos DFØ , Frellsens chokolade og Avnstrup.

Kurser/uddannelse

 • Grundkursus for dagplejere.
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år.
 • Hjertemassage.
 • Mad til børn – sunde børn.
 • Psykologi og selvværd.
 • Krop og bevægelse.
 • Planlægning af pædagogiske læreplaner.
 • For tidligt fødte børn (sensitive børn).
 • Motorikassistent.

 

Hanne Nielsen

Hanne Nielsen

Jeg hedder Hanne Nielsen, født i 1968, og har være dagplejer siden 1998. Jeg er gift med Evald, som også er dagplejer. Vi har 3 børn, Martin født i 1990, Anja født i 1993 og Lasse født i 1996. Vi er 2 dagplejere med op til 8 børn, så der kan godt være liv og glade dage, men også en stor fordel, da der altid er et par ekstra hænder.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Vi prioriterer udelivet højt, og er ude næsten hver dag. Børnene oplever tingene anderledes når de er inde, ex. En traktor i en bog, men den ser anderledes ud i virkeligheden. En inde-dag kan også være hyggelig, med puslespil, læsning, sanglege, klodser, te selskab m.m.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

En god dag i dagplejen er rigtig mange ting. Men det bedste må da være en dag hvor børnene går hjem med "rygsækken" fyldt med gode oplevelser og mange indtryk. En dag hvor alle har leget rigtig godt med hinanden og vi har grinet og pjattet.

Hvorfor er du dagplejer?

Fordi jeg synes det er et meget spændende job, og vil ikke bytte for noget andet. Her har jeg muligheden for at påvirke børnene, i den retning, som jeg mener er vigtig. At lære dem hvor vigtigt det er at være social, være gode kammerater og at de ved, hvem de selv er.

Kurser:

 • Selvværdskursus,
 • Samspil og relationer,
 • Førstehjælp i 2011,
 • Kollegial kommunikation i 2011.
 • Mad til børn - sunde børn i 2013
 • Krop og bevægelse 2014
 • Certificerede idrætsdagplejer

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 6.45 - 16.30
fredag                   6.45 - 15.45

Lene Frederiksen

Lene Frederiksen

Min dagpleje:

Jeg hedder Lene Frederiksen, født i 1960. Gift med Nils og har 3 voksne børn og 3 børnebørn, alle udeboende. Jeg har været dagplejer siden 2000.

Røgfrit hjem og ingen husdyr.

Fritidsinteresser:

Jeg kan godt lide alt ude liv og at være en del af det – er aktiv. Kan godt lide at bevæge mig. Har mange fritidsinteresser hele året + har været spejderleder.

Mit hjem:

Når børnene møder mit hus, er det åbent for leg – vi er i køkken, gang, stort legeværelse.

Ude er haven hegnet ind og indbyder til leg på græs – sandkasse – sansegynge – køretøjer + meget andet. Gode skyggeplader.

Mine mål:

At jeg er nærværende og rolig. At børnene føler sig trygge, forstået og imødekommet, udfra deres behov. At give børnene mulighed for udvikling i trygge rammer, så de tør udfordre sig selv og lære af egen erfaring.  

Forældresamarbejde:

Jeg har det godt med forældrene og vægte vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, og trygge rammer vægtes højt. Godt samarbejde med forældrene, med tillid og tryghed, smitter af på børnene, så deres dag bliver god.

Jeg vejleder gerne og forsøger, at være en god rollemodel, ved bl.a. at udvise ro, tålmodighed og anerkendelse.

Dagligdagen:

Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt og vi synger et par børnesange, som børnene syntes er rigtig sjovt Vi er ude så meget som overhovedet muligt og spiser frokost kl. ca. 11.30, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi hygger os inde, lytter vi meget til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bruger motorikbane med redskaber, både ude og ind, hygger vi os og træner færdigheder.

Udenfor gynger vi, sparker bold, rutsjer, løber, cykler, leger og hygger os i den store sandkasse, eller i legehuset. Følger med i årstiden og bruger vores kroppe og sanser, i leg og hygge.

Udendørslivet prioriteres højt. Vi har vores egen lille ”skov”, mellem træerne og syns det er sjovt, at gå på opdagelse.

Ture:

Vi går ofte ture om formiddagen, f.eks. til Mannerup Møllegård, hvor vi ser årets gang med dyrene, skovture, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestuen hver onsdag.

Legestue:

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver onsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 7- min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. D.v.s. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner:

Alle højtider fejres, både her hos mig og i legestuen. Til jul i legestuen, inviteres forældrene til kaffe, the og æbleskiver.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året i maj mdr. alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Sommerferie/sidste dag, holdes som regel med lidt kaffe, the og kage her i min have.

Kompetencer:

Jeg er uddannet indenfor landbrug. ”Det Grønne Bevis” har haft landbrug- og arbejdet indenfor det – elektronik – og i dag dagplejen.

Kurser/uddannelse:

 

 • Grundkursus for dagplejere.
 • Førstehjælp og opfølgning hvert 3. år.
 • Mad til børn – sunde børn.
 • For tidligt fødte børn – præmature børn.
 • Tegn til tale.
 • Børns motorik sansning og bevægelse.
 • Motorik assistent.
 • Psykologi og selvværd.

 

Nuværende åbningstid:

Mandag til torsdag: kl. 7.00 – 16.45
Fredag:                  kl. 7.00 – 16.00

Dorthe Hallerup

Min dagpleje
Jeg hedder Dorthe, født i 1963 og er gift med Lars, vi har 2 voksne børn, hvoraf kun den ene er hjemmeboende. Jeg bor i et dejligt lukket parcelhus kvarter, på en stille vej, med en stor lukket have, hvor børnene har god plads til, at hygge sig både inde og ude.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1998.

Fritidsinteresse
Jeg elsker, at opleve og rejser, specielt til Tyrkiet, læser bøger, bager og dyrker fitness, nyder mine børn og vores dejlige have.

Mit hjem
Vi er i det meste af mit hjem. Jeg har et dejligt legeværelse og et stort køkken alrum, hvor vi bruger meget af tiden, når vi er inde. Vi er for det meste ude i min store have, med et legehjørne, hvor der både er græs og fliser. Jeg har sandkasse, rutsjebane, motorcykler og masser af legetøj.

Mine må
At børnene har haft en dejlig dag og alle er glade, når de går hjem. Børnenes trivsel vægter jeg højt, at være sammen med dem og give dem tryghed og nærvær.
At børnene kan få lov, at udvikle sig socialt og lære noget hver dag om sig selv.

Forældresamarbejde
Jeg har det godt med forældrene og vægter vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, humor og ærlighed betyder meget. Det er dejligt at se, når de går glade herfra, fordi det også betyder, at deres børn får en dejlig dag.

Dagligdagen
Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt o.l.
Frokost kl. ca. 12, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi hygger os inde, lytter vi til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bygger motorikbane med forskellige redskaber.

Vi leger meget udenfor, her gynger, vi sparker med bolde, rutsjer, løber, cykler, køre i biler. Vi leget og hygger i sandkassen eller i legehuset, sammen med mange andre ting.

Ture
Vi går ofte en tur om formiddagen, til f.eks. til åen, på gårdbesøg, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestuen hver onsdag.

Legestue
Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver onsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 7- min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. Dvs. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner
Alle højtider fejres, udfra årstidens rammer, både her hos mig og i legestuen, hvor forældrene også vil blive indbudt til lidt julehygge med kaffe og the.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Fødselsdage. Det aftales med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Barnets sidste dag, hygger både børn og forældre sig sammen slut på dagen med kaffe og kage, så vi kan få sagt ordentligt farvel.

Kurser/uddannelse

 • Grundkursus for dagplejere
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år
 • Motorikassistent
 • For tidlig fødte børn
 • Tegn til tale
 • Sprog og leg
 • Fremtidens dagtilbud
 • Sensitive børn
 • Sund mad og mellemmåltider

Nuværende åbningstider:
mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk