Legestuegruppen Rødderne

Hanne Nielsen

Hanne Nielsen

Jeg hedder Hanne Nielsen, født i 1968, og har være dagplejer siden 1998. Jeg er gift med Evald, som også er dagplejer. Vi har 3 børn, Martin født i 1990, Anja født i 1993 og Lasse født i 1996. Vi er 2 dagplejere med op til 8 børn, så der kan godt være liv og glade dage, men også en stor fordel, da der altid er et par ekstra hænder.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Vi prioriterer udelivet højt, og er ude næsten hver dag. Børnene oplever tingene anderledes når de er inde, ex. En traktor i en bog, men den ser anderledes ud i virkeligheden. En inde-dag kan også være hyggelig, med puslespil, læsning, sanglege, klodser, te selskab m.m.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

En god dag i dagplejen er rigtig mange ting. Men det bedste må da være en dag hvor børnene går hjem med "rygsækken" fyldt med gode oplevelser og mange indtryk. En dag hvor alle har leget rigtig godt med hinanden og vi har grinet og pjattet.

Hvorfor er du dagplejer?

Fordi jeg synes det er et meget spændende job, og vil ikke bytte for noget andet. Her har jeg muligheden for at påvirke børnene, i den retning, som jeg mener er vigtig. At lære dem hvor vigtigt det er at være social, være gode kammerater og at de ved, hvem de selv er.

Kurser:

 • Selvværdskursus,
 • Samspil og relationer,
 • Førstehjælp i 2011,
 • Kollegial kommunikation i 2011.
 • Mad til børn - sunde børn i 2013
 • Krop og bevægelse 2014
 • Certificerede idrætsdagplejer

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 6.45 - 16.30
fredag                   6.45 - 15.45

Lene Frederiksen

Lene Frederiksen

Min dagpleje:

Jeg hedder Lene Frederiksen, født i 1960. Gift med Nils og har 3 voksne børn og 3 børnebørn, alle udeboende. Jeg har været dagplejer siden 2000.

Røgfrit hjem og ingen husdyr.

Fritidsinteresser:

Jeg kan godt lide alt ude liv og at være en del af det – er aktiv. Kan godt lide at bevæge mig. Har mange fritidsinteresser hele året + har været spejderleder.

Mit hjem:

Når børnene møder mit hus, er det åbent for leg – vi er i køkken, gang, stort legeværelse.

Ude er haven hegnet ind og indbyder til leg på græs – sandkasse – sansegynge – køretøjer + meget andet. Gode skyggeplader.

Mine mål:

At jeg er nærværende og rolig. At børnene føler sig trygge, forstået og imødekommet, udfra deres behov. At give børnene mulighed for udvikling i trygge rammer, så de tør udfordre sig selv og lære af egen erfaring.  

Forældresamarbejde:

Jeg har det godt med forældrene og vægte vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, og trygge rammer vægtes højt. Godt samarbejde med forældrene, med tillid og tryghed, smitter af på børnene, så deres dag bliver god.

Jeg vejleder gerne og forsøger, at være en god rollemodel, ved bl.a. at udvise ro, tålmodighed og anerkendelse.

Dagligdagen:

Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt og vi synger et par børnesange, som børnene syntes er rigtig sjovt Vi er ude så meget som overhovedet muligt og spiser frokost kl. ca. 11.30, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi hygger os inde, lytter vi meget til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bruger motorikbane med redskaber, både ude og ind, hygger vi os og træner færdigheder.

Udenfor gynger vi, sparker bold, rutsjer, løber, cykler, leger og hygger os i den store sandkasse, eller i legehuset. Følger med i årstiden og bruger vores kroppe og sanser, i leg og hygge.

Udendørslivet prioriteres højt. Vi har vores egen lille ”skov”, mellem træerne og syns det er sjovt, at gå på opdagelse.

Ture:

Vi går ofte ture om formiddagen, f.eks. til Mannerup Møllegård, hvor vi ser årets gang med dyrene, skovture, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestuen hver onsdag.

Legestue:

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver onsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 7- min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. D.v.s. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner:

Alle højtider fejres, både her hos mig og i legestuen. Til jul i legestuen, inviteres forældrene til kaffe, the og æbleskiver.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året i maj mdr. alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Sommerferie/sidste dag, holdes som regel med lidt kaffe, the og kage her i min have.

Kompetencer:

Jeg er uddannet indenfor landbrug. ”Det Grønne Bevis” har haft landbrug- og arbejdet indenfor det – elektronik – og i dag dagplejen.

Kurser/uddannelse:

 

 • Grundkursus for dagplejere.
 • Førstehjælp og opfølgning hvert 3. år.
 • Mad til børn – sunde børn.
 • For tidligt fødte børn – præmature børn.
 • Tegn til tale.
 • Børns motorik sansning og bevægelse.
 • Motorik assistent.
 • Psykologi og selvværd.

 

Nuværende åbningstid:

Mandag til torsdag: kl. 7.00 – 16.45
Fredag:                  kl. 7.00 – 16.00

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk