Dorthe Hallerup

Min dagpleje
Jeg hedder Dorthe, født i 1963 og er gift med Lars, vi har 2 voksne børn, hvoraf kun den ene er hjemmeboende. Jeg bor i et dejligt lukket parcelhus kvarter, på en stille vej, med en stor lukket have, hvor børnene har god plads til, at hygge sig både inde og ude.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1998.

Fritidsinteresse
Jeg elsker, at opleve og rejser, specielt til Tyrkiet, læser bøger, bager og dyrker fitness, nyder mine børn og vores dejlige have.

Mit hjem
Vi er i det meste af mit hjem. Jeg har et dejligt legeværelse og et stort køkken alrum, hvor vi bruger meget af tiden, når vi er inde. Vi er for det meste ude i min store have, med et legehjørne, hvor der både er græs og fliser. Jeg har sandkasse, rutsjebane, motorcykler og masser af legetøj.

Mine må
At børnene har haft en dejlig dag og alle er glade, når de går hjem. Børnenes trivsel vægter jeg højt, at være sammen med dem og give dem tryghed og nærvær.
At børnene kan få lov, at udvikle sig socialt og lære noget hver dag om sig selv.

Forældresamarbejde
Jeg har det godt med forældrene og vægter vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, humor og ærlighed betyder meget. Det er dejligt at se, når de går glade herfra, fordi det også betyder, at deres børn får en dejlig dag.

Dagligdagen
Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt o.l.
Frokost kl. ca. 12, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi hygger os inde, lytter vi til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bygger motorikbane med forskellige redskaber.

Vi leger meget udenfor, her gynger, vi sparker med bolde, rutsjer, løber, cykler, køre i biler. Vi leget og hygger i sandkassen eller i legehuset, sammen med mange andre ting.

Ture
Vi går ofte en tur om formiddagen, til f.eks. til åen, på gårdbesøg, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestuen hver onsdag.

Legestue
Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver onsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 7- min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. Dvs. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner
Alle højtider fejres, udfra årstidens rammer, både her hos mig og i legestuen, hvor forældrene også vil blive indbudt til lidt julehygge med kaffe og the.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Fødselsdage. Det aftales med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Barnets sidste dag, hygger både børn og forældre sig sammen slut på dagen med kaffe og kage, så vi kan få sagt ordentligt farvel.

Kurser/uddannelse

  • Grundkursus for dagplejere
  • Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år
  • Motorikassistent
  • For tidlig fødte børn
  • Tegn til tale
  • Sprog og leg
  • Fremtidens dagtilbud
  • Sensitive børn
  • Sund mad og mellemmåltider

Nuværende åbningstider:
mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk