Jane Rasmussen

Min dagpleje

Jeg hedder Jane, født i 1958 og er gift med Carsten, der driver virksomhed på adressen.

Vi har 3 voksne børn og 6 dejlige børnebørn.

Jeg bor på et dejligt landsted med naturen lige omkring os, i Osted, for enden af en lukket vej.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1989.

Nuværende Åbningstider

Mandag – torsdag:             kl. 7.00 – 16.45.
Fredag:                             kl. 7.00 – 16.00.

Fritidsinteresser

Jeg holder meget af min store have, blomster, oplevelser, ferier, vi elsker at sejle og hygger os i sommerhuset, skovture og familiehygge.

Mit hjem

Inde er vi i mit store bryggers – køkken alrum og et stort depot rum, hvor alt legetøjet står, og der leger vi også ind imellem.

Udendørs er vi en stor aflukket have med store træer, græs og fliser. Der er sandkasse, gynger, rutschebane, cykler, legehus motorcykler, biler m.v. Her er der både skygge og sol, med god plads til både, at lege og spise vores mad.

Mine mål

Jeg vil gerne være med til, at give børnene den bedste start på livet i små trygge rammer, hvor alle bliver set, hørt og anderkendt. Vægt på udvikling i trygge rammer.

At børnene har haft en god dag, med dejlige oplevelser. Vi arbejder, ud fra de pædagogiske læreplaner, både herhjemme og ude i legestuen. Vi lægger kartofler, måler og vejer i naturen og meget mere.

At alle trives med hinanden og respektere hinanden, godt samarbejde og at børnene lære, at fordybe sig i bøger, tegne, male, puslespil m.v.

Forældresamarbejde

Godt samarbejde med forældrene, med gensidig respekt. For at give barnet en god dag, er det vigtigt, vi får en dialog om, hvordan barnet har det. Har barnet haft en dårlig nat m.v. Jeg har et godt samarbejde med alle mine forældre og vægter det højt.

Dagligdagen

Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 8:30 – 9.00/når alle er kommet.

Frokost kl. ca. 11.15.

Børnene sover til middag fra kl. ca. 12.00 – 12.30.

Når vi er inde, lytter vi til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, klæder os ud og meget mere. Massage- fodbad, og hygger med motorikbane, vi bager og laver mad. Ude, gynger vi, køre i biler, samler blade sammen, gynger, sparker med bold, rutsjer, cykler og hygger os i legehuset, samt meget mere.

Ture

På vores gåture, snakker vi om trafikken. Lysreguleringen: Rød mand stå, grøn mand gå. Vi besøger andre kolleger og deres børn, besøger bondegården og ser/oplever dyrene. Vi går tur til åen og til boldbanen, besøger børnehaven og går på besøg i legestuen.

Legestue

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og 16 børn, der hygger os sammen. Vi spiser formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Vi spiser frokost, ved små borde. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler.

Vi har heldags legestue, hver onsdag. Der er mulighed for, at låne barnevogn den dag, samt sele og madras, man skal dog selv have dyne med. Børnene afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen, målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. Dvs. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver ofte motorikbane med redskaber.

Traditioner

Alle højtider fejres, ud fra årstidens rammer.

Til jul tager vi i skoven og finder naturpynt til dekorationer. Vi laver julegaver/overraskelser. Maler på grankogler, julefrokost i legestuen.

Til påske, maler vi på flamingo æg, sætter fjer på grene og til fastelavn masker på grene m.v.

Dagplejernes dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Barnets sidste dag hos, hygger både børn og forældre sig sammen slut på dagen med kaffe og kage, så vi kan få sagt ordentligt farvel.

Kompetencer

Jeg har tidligere arbejdet hos DFØ , Frellsens chokolade og Avnstrup.

Kurser/uddannelse

  • Grundkursus for dagplejere.
  • Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år.
  • Hjertemassage.
  • Mad til børn – sunde børn.
  • Psykologi og selvværd.
  • Krop og bevægelse.
  • Planlægning af pædagogiske læreplaner.
  • For tidligt fødte børn (sensitive børn).
  • Motorikassistent.

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk