Legestuegruppen Rødderne

Jane Rasmussen

Jane Rasmussen

Jeg hedder Jane Rasmussen født 1958, ansat siden 1989,gift og har 3 udeboende børn.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Jeg kan lide at : Gå ture, bage, synge og danse, besøge kollegaer, lege i haven.

At børnene trives og udvikler sig og har det godt i trygge rammer.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

Vi startede i bus til Roskilde med nogle kollegaer. Derefter gik vi i Føtex og fik en gratis bolle til børnene. Så gik vi i folkeparken og fodrede ænderne, så gik vi til Vikingemuseet og legede med de små både. Frokosten fik vi i byparken og så legede vi på den store indhegnede legeplads inden turen gik hjemad.

Hvorfor er du dagplejer?

Det er dejligt at arbejde med børn og se deres udvikling i alderen 0 - 3 år.

Kurser:

 • Grundkursus
 • Førstehjælp - med opfølgning hvert 3. år
 • Mad til børn - sunde børn
 • Psykologi og selvværd
 • Krop og bevægelse
 • Planlægning af pædagogiske aktiviteter.

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00

Hanne Nielsen

Hanne Nielsen

Jeg hedder Hanne Nielsen, født i 1968, og har være dagplejer siden 1998. Jeg er gift med Evald, som også er dagplejer. Vi har 3 børn, Martin født i 1990, Anja født i 1993 og Lasse født i 1996. Vi er 2 dagplejere med op til 8 børn, så der kan godt være liv og glade dage, men også en stor fordel, da der altid er et par ekstra hænder.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Vi prioriterer udelivet højt, og er ude næsten hver dag. Børnene oplever tingene anderledes når de er inde, ex. En traktor i en bog, men den ser anderledes ud i virkeligheden. En inde-dag kan også være hyggelig, med puslespil, læsning, sanglege, klodser, te selskab m.m.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

En god dag i dagplejen er rigtig mange ting. Men det bedste må da være en dag hvor børnene går hjem med "rygsækken" fyldt med gode oplevelser og mange indtryk. En dag hvor alle har leget rigtig godt med hinanden og vi har grinet og pjattet.

Hvorfor er du dagplejer?

Fordi jeg synes det er et meget spændende job, og vil ikke bytte for noget andet. Her har jeg muligheden for at påvirke børnene, i den retning, som jeg mener er vigtig. At lære dem hvor vigtigt det er at være social, være gode kammerater og at de ved, hvem de selv er.

Kurser:

 • Selvværdskursus,
 • Samspil og relationer,
 • Førstehjælp i 2011,
 • Kollegial kommunikation i 2011.
 • Mad til børn - sunde børn i 2013
 • Krop og bevægelse 2014
 • Certificerede idrætsdagplejer

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 6.45 - 16.30
fredag                   6.45 - 15.45

Lene Frederiksen

Lene Frederiksen

Jeg hedder Lene Frederiksen, født 1960. Jeg er gift med Nils og vi har 3 børn sammen, Mathilde(83), Martin(89), og Mikkel (92). Vi har ingen husdyr. Mit hjem er røgfrit.

Hvad kendetegner dig som dagplejer:

Til hverdag er det et must at komme ud og røre sig, enten ved leg i haven, med alt hvad vi kan finde på, eller ud og se på vind og vejret i Osted, en lastbils tur langs hovedvejen, ud langs åen på vej til bondegården, kaste en pind i åen og se hvor den svømmer hen. Synge sange af hver en art.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

Jeg har smurt en madpakke og så går vi en tur ud til bondegården, der har vi en snak om hunden Bella. Vi går og får lyde på alle de dyr vi ser, på vejen derud taler vi om vejret(sol, vind, gråvejr). Aller er med og vi gør holdt ved hestene, som får noget mad og drikke. Alle vender næsen hjemad, godt fyldt op med gode indtryk, dufte og lyde.

Hvorfor er du dagplejer?

Jeg kan godt lide at tilrettelægge min egen dag og finde på. Jeg synes det er godt at komme med sine egne kreative tiltag, bruge de ressourcer vi har omkring os i vores dagligdag og så er det sjovt, og spændende og ha´ med børn at gøre i deres hverdag.

Kurser:

 • Grundkursus
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3 år
 • Psykologi og selvværd
 • Tegn til tale
 • Børn og mad
 • Børn , sansemotorik, bevægelse og leg.
 • Grøn spire, naturdagplejer.
 • Mad til børn - sunde børn

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45 

fredag                   7.00 - 16.00

Dorthe Hallerup

Min dagpleje
Jeg hedder Dorthe, født i 1963 og er gift med Lars, vi har 2 voksne børn, hvoraf kun den ene er hjemmeboende. Jeg bor i et dejligt lukket parcelhus kvarter, på en stille vej, med en stor lukket have, hvor børnene har god plads til, at hygge sig både inde og ude.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1998.

Fritidsinteresse
Jeg elsker, at opleve og rejser, specielt til Tyrkiet, læser bøger, bager og dyrker fitness, nyder mine børn og vores dejlige have.

Mit hjem
Vi er i det meste af mit hjem. Jeg har et dejligt legeværelse og et stort køkken alrum, hvor vi bruger meget af tiden, når vi er inde. Vi er for det meste ude i min store have, med et legehjørne, hvor der både er græs og fliser. Jeg har sandkasse, rutsjebane, motorcykler og masser af legetøj.

Mine må
At børnene har haft en dejlig dag og alle er glade, når de går hjem. Børnenes trivsel vægter jeg højt, at være sammen med dem og give dem tryghed og nærvær.
At børnene kan få lov, at udvikle sig socialt og lære noget hver dag om sig selv.

Forældresamarbejde
Jeg har det godt med forældrene og vægter vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, humor og ærlighed betyder meget. Det er dejligt at se, når de går glade herfra, fordi det også betyder, at deres børn får en dejlig dag.

Dagligdagen
Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt o.l.
Frokost kl. ca. 12, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi hygger os inde, lytter vi til musik, danser, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bygger motorikbane med forskellige redskaber.

Vi leger meget udenfor, her gynger, vi sparker med bolde, rutsjer, løber, cykler, køre i biler. Vi leget og hygger i sandkassen eller i legehuset, sammen med mange andre ting.

Ture
Vi går ofte en tur om formiddagen, til f.eks. til åen, på gårdbesøg, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestuen hver onsdag.

Legestue
Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver onsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 7- min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. Dvs. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner
Alle højtider fejres, udfra årstidens rammer, både her hos mig og i legestuen, hvor forældrene også vil blive indbudt til lidt julehygge med kaffe og the.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Fødselsdage. Det aftales med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Barnets sidste dag, hygger både børn og forældre sig sammen slut på dagen med kaffe og kage, så vi kan få sagt ordentligt farvel.

Kurser/uddannelse

 • Grundkursus for dagplejere
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3. år
 • Motorikassistent
 • For tidlig fødte børn
 • Tegn til tale
 • Sprog og leg
 • Fremtidens dagtilbud
 • Sensitive børn
 • Sund mad og mellemmåltider

Nuværende åbningstider:
mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00