Legestuegruppen Solsikkerne

Evald Nielsen

Jeg hedder Evald Nielsen, født i 1956

Jeg har været dagplejer siden januar 2006. Jeg er gift med Hanne, som også er dagplejer. Vi har 3 børn, Martin født i 1990, Anja født i 1993 og Lasse født i 1996.

Vi er to dagplejere med op til 8 børn tilsammen, så der kan godt være liv og glade dage, men også en fordel da der altid er et par ekstra hænder.

Vi prioritere udelivet højt, vi er ude næsten hver dag. Børnene oplever tingene anderledes når de er ude. En traktor eller en lastbil ser anderledes ud i en bog end i virkeligheden. En dag indenfor er også hyggelig, - vi synger, høre musik, tegner, maler, fri leg kan også være en mulighed.

Jeg lægger stor vægt på motoriske og sproglige udfordringer.

Fortæl om en god dag i din dagpleje:

En god dag i dagplejen her hos os kan være rigtig mange ting. Men det bedste må da være en dag hvor børnene hår hjem med "rygsækken" fyldt gode oplevelser og mange indtryk. En dag hvor alle har leget rigtig godt med hinanden og vi har grinet og moret os.

Hvorfor er du dagplejer?

Jeg er dagplejer fordi jeg syntes det er et spændende job, og vil ikke bytte det for noget andet. Her har jeg mulighed for at hjælpe børnene til at udvikle sig til børn der er parate til at komme i børnehave når den tid kommer. At lære dem hvordan man omgår voksne såvel som andre børn.

Kurser:

 • Grundkursus
 • Førstehjælp med opfølgning hvert 3 år
 • Psykologi og selvværd
 • Konflikthåndtering
 • Børn og natur
 • Mad til børn - sunde børn
 • Leg med sproget
 • Sansemotorik - med DGI
 • Krop og bevægelse
 • Motorik assistent

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 6.45 - 16.30
fredag                   6.45 - 15.45

Gitte Andersen

Gitte Andersen

Jeg hedder Gitte Andersen, født i 1961, bor på Plantagen i Osted.

Jeg bor sammen med Tom og sammen har vi 3 børn. Mie fra 1989, Martin fra 1991 og Camilla fra 1996.

Vi er ikke ryger, så huset er røgfrit og vi har heller ikke nogle husdyr.

Hvad kendetegner dig som dagplejer?

Jeg er kreativ, positiv, spontan, åben, rummelig, imødekommende og omsorgsfuld.

Jeg kan godt live at lave kreative ting ved højtider. Børnene er med til at så i haven, trække gulerødder op af jorden, sylte rødbeder og bage boller. De hjælper til hvor de har lyst fx med at tømme opvasker, hænge vasketøj op osv.

Vi synger og bevæger os meget til musik, og udfordrer os fysisk.

Vi deltager i fælles arrangementer: rytmik, dagplejensdag, gymnastiksalene osv.

Min dag tilrettelægges ud fra hvordan det enkelte barn har det og hvad der lige rør sig hos det enkle barn. Vi leger inde og ude.

Fortæl om en god dag i din dagpleje?

At se børnene er glade for at komme i dagpleje, gå en tur hvor de begynder at samle grene op, hvor vi så går til broen ved åen og smider dem i, for så at løbe til den anden side og se de kommer sejlende med strømmen, syntes jeg er en super god dag i min dagpleje.

Jeg har været på følgende kurser:

 • Leg med sprog
 • Første hjælp med opfølgning
 • Mad til børn - sunde børn
 • Sansemotorik - med DGI

Nuværende åbningstider:

mandag til torsdag 7.00 - 16.45
fredag                   7.00 - 16.00

Liselotte Christensen

Liselotte Christensen

Min dagpleje

Jeg hedder Liselotte, født i 1956 og er gift med Vagn, vi har 2 voksne udeboende børn og 2 dejlige børnebørn.

Jeg bor i et dejligt hus i Osted by, ud til hovedvejen til Ringsted.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1986.

Nuværende Åbningstider

Mandag – torsdag:             kl. 6.15 – 16.00
Fredag:                             kl. 6.15 – 15.15

Fritidsinteresser

Jeg nyder haven, strand, skov og mine børnebørn.

Mit hjem

Et dejligt hus, med stor legeafdeling i et sideanneks til vores hus, særskilt indgang og direkte lukket udgang til, stor dejlig lukket have med fliser, græs, træer og legeplads med legehus, sandkasse og masser af legetøj.

Mine mål

Vi skal have haft en god dag med mange udeaktiviteter. Aktiviteter efter årstid og børnenes alder. Jeg prioritere bevægelse og oplevelser højt og er dagplejens fotograf. Jeg tager mange billeder af alle vores oplevelser, så minder gemmes og forældrene, kan følge med i, hvad vi har set.

Jeg ligger vægt på det hele menneske, at skabe tryghed, nærhed, omsorgsfuld, ser barnet hvor de er, at hjælpe til udvikling.

Forældresamarbejde

Jeg har det godt med forældrene og vægte vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, humor og ærlighed betyder meget.

Dagligdagen

Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt o.l.

Frokost kl. ca. 12, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi leger inden døre, lytter vi til musik, danser, synger, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bruger motorikbane med forskellige redskaber.

Udenfor er vi meget, her gynger vi, sparker med bolde, rutsjer, løber, cykler, leger og hygger os i sandkassen, eller legehuset, sammen med mange andre ting.

Ture

Vi går ofte ture om formiddagen, på gårdbesøg, hvor vi ser årets gang med dyrene, besøger travbanen og ser hestene springe glade rundt og ser de bliver striglet, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestue hver torsdag.

Legestue

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver torsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 6.15 til min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. D.v.s. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner

Alle højtider fejres både hos mig og i legestuen. Til jul inviteres forældrene til julehygge i legestuen med, juletræ og børnene går Santa Lucia. Vi synger julesange og hvert barn får en lille gave. Bagefter, er der kaffe, the og æbleskiver til alle forældre.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, det er forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Kompetencer

Jeg er uddannet klinikassistent og har arbejdet som sådan, indtil jeg blev dagplejer.

Kurser/uddannelse

 • Grundkursus for dagplejere.
 • Førstehjælp og opfølgning hvert 3. år.
 • Mad til børn – sunde børn.
 • Børn og mellemmåltider.
 • Sensitive børn.
 • Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde.
 • Rytmik og børnepsykologi.
 • Leg med sprog.
 • Børn og natur.
 • Dagplejernes samspil med børnene, forældrene og dagplejen.