Liselotte Christensen

Liselotte Christensen

Min dagpleje

Jeg hedder Liselotte, født i 1956 og er gift med Vagn, vi har 2 voksne udeboende børn og 2 dejlige børnebørn.

Jeg bor i et dejligt hus i Osted by, ud til hovedvejen til Ringsted.

Vi har ingen husdyr og mit hjem er røgfrit.

Jeg har været dagplejer siden 1986.

Nuværende Åbningstider

Mandag – torsdag:             kl. 6.15 – 16.00
Fredag:                             kl. 6.15 – 15.15

Fritidsinteresser

Jeg nyder haven, strand, skov og mine børnebørn.

Mit hjem

Et dejligt hus, med stor legeafdeling i et sideanneks til vores hus, særskilt indgang og direkte lukket udgang til, stor dejlig lukket have med fliser, græs, træer og legeplads med legehus, sandkasse og masser af legetøj.

Mine mål

Vi skal have haft en god dag med mange udeaktiviteter. Aktiviteter efter årstid og børnenes alder. Jeg prioritere bevægelse og oplevelser højt og er dagplejens fotograf. Jeg tager mange billeder af alle vores oplevelser, så minder gemmes og forældrene, kan følge med i, hvad vi har set.

Jeg ligger vægt på det hele menneske, at skabe tryghed, nærhed, omsorgsfuld, ser barnet hvor de er, at hjælpe til udvikling.

Forældresamarbejde

Jeg har det godt med forældrene og vægte vores samarbejde højt, hvor gensidig respekt, humor og ærlighed betyder meget.

Dagligdagen

Vi spiser morgenmad, hvis man ikke har nået det, ellers er der lidt formiddags frugt o.l.

Frokost kl. ca. 12, hvorefter børnene får sig en middagslur.

Når vi leger inden døre, lytter vi til musik, danser, synger, hopper, kravler, ligger puslespil, maler, tegner, bygger med klodser, leger med biler, dukker, kigger i bøger og bruger motorikbane med forskellige redskaber.

Udenfor er vi meget, her gynger vi, sparker med bolde, rutsjer, løber, cykler, leger og hygger os i sandkassen, eller legehuset, sammen med mange andre ting.

Ture

Vi går ofte ture om formiddagen, på gårdbesøg, hvor vi ser årets gang med dyrene, besøger travbanen og ser hestene springe glade rundt og ser de bliver striglet, besøger andre dagplejere, eller går på opdagelse i naturen. Vi går i legestue hver torsdag.

Legestue

Legestuen holder til i en pavillon på Osted skole. Vi er 4 dagplejere og ca. 16 børn, der hygger os sammen, hver torsdag, hvor der er heldagslegetue, fra kl. 6.15 til min lukketid. Det betyder børnene denne dag afleveres og hentes i legestuen.

I legestuen spiser vi formiddagsmad, gerne frugt og grønt og synger gerne 2-3 sange, inden vi spiser. Nogen dage er der en lun ret til frokost, med grøntsager og kartofler, andre dage er det rugbrødsmadder, med sundt og godt.

Aktiviteterne i legestuen er mange. Bl.a. målretter vi ind imellem aktiviteterne efter alder. D.v.s. de mindste bliver i legestuen, mens de største af børnene er på bakken i skoven, bygger snemand om vinteren. Vi dyrker yoga og har sangundervisning i kirken og laver en masse andre sjove ting sammen.

Traditioner

Alle højtider fejres både hos mig og i legestuen. Til jul inviteres forældrene til julehygge i legestuen med, juletræ og børnene går Santa Lucia. Vi synger julesange og hvert barn får en lille gave. Bagefter, er der kaffe, the og æbleskiver til alle forældre.

Dagplejens dag, fejres 1 gang om året, i maj mdr. Alle dagplejerne og børnene samles til ”fest”, det er forskelligt hvad temaet er fra år til år, men som regel er der kaffe og kage til forældrene slut på dagen.

Når barnet har fødselsdag, aftales det med forældrene, hvordan dagen skal holdes. Nogen gange, bliver vi inviteret hjem til barnet og andre gange har børnene ting med vi kan hygge os med i dagplejen.

Kompetencer

Jeg er uddannet klinikassistent og har arbejdet som sådan, indtil jeg blev dagplejer.

Kurser/uddannelse

  • Grundkursus for dagplejere.
  • Førstehjælp og opfølgning hvert 3. år.
  • Mad til børn – sunde børn.
  • Børn og mellemmåltider.
  • Sensitive børn.
  • Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde.
  • Rytmik og børnepsykologi.
  • Leg med sprog.
  • Børn og natur.
  • Dagplejernes samspil med børnene, forældrene og dagplejen.  

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk