Dagplejere Sæby/ Gershøj

Helle Larsen

Helle Larsen

Lidt om mig

Jeg hedder Helle Larsen, født i 1963, og bor sammen med min mand Karsten. Vi bor i Sæbyparken i Sæby. Jeg har 2 piger, Linette som er fra 1989, og Isabella som er fra 1992, og 2 børnebørn.

Jeg har hund og børnene er normalt ikke sammen med hunden, den har sit eget værelse, men selvfølgelig kender de hunden og hilser på den. Den er meget kælen og er glad for børn.

Vores hjem er røgfrit både med og uden børn.

Jeg blev dagplejer i 1989.

Fritidsinteresser – I min fritid dyrker jeg meget sport, går i fitness center, løber og danser.

Vi har campingvogn, så i weekender og ferier rejser jeg en del.

Mit hjem

Efter så mange år som dagplejer, er mit hus indrettet til at have børn, stort køkken-alrum, med legeværelse.

Børnene er der hvor jeg er.

Jeg har en dejlig stor indhegnet have med legehus, sandkasse og gynger, samt en masse legetøj. Der er fliser, så der bliver kørt mange ture på cykler, traktor og scooter.

Mine mål

Mit mål er at alle børn oplever livsglæde og et godt børneliv. Jeg skaber rammer der fremmer børnenes alsidige udvikling og trivsel, på børnenes principper.. Dagplejen kendes på nærvær og omsorg og det kan jeg stå inde for.

Hverdagen består af en forudsigelig hverdag, med faste og trygge rammer.

Vi er ude hver dag og jeg arbejder med friluftsrådet principper, som grøn spire dagplejer.

Dagen formes ud fra de børn der er, jeg møder børnene der hvor de er, og tager hensyn til det enkeltes barn formåen. Jeg arbejder med læreplanstemaerne; sprog, sociale kompetencer, krop og bevægelse, naturen og kulturelle udtryksformer.

Jeg er en rolig, tålmodig og positiv pige, derfor lægger jeg stor vægt på at der er nærvær, tryghed, ro, kærlighed og omsorg i hverdagen, og gode muligheder for at udfolde sig både fysisk og kreativt. Barnet skal lære at vise hensyn og omsorg.

Jeg tror på at børn har brug for at hverdagen er fyldt med samvær, fordybelse og anerkendelse, og ikke en hverdag med stress og jag.

Jeg lægger stor vægt på at børnene får sund mad og at måltiderne foregår stille og roligt, hvor vi sidder sammen og spiser.

Forældresamarbejde

Det er meget vigtigt med en god dialog mellem forældre og dagplejer, forældrene har brug for at vide hvordan barnet har haft det og hvad vi har lavet i dagens løb. Det er vigtigt at forældrene har tillid til dagplejen og at dagplejen er lydhørende over for forældrene, og at der er gensidig respekt for hinanden. Derfor prioriterer jeg meget at fremme samarbejdet.

Dagligdagen

Jeg arbejder som naturdagplejer, det vil sige at vi bruger naturen som legeplads og udfoldelsesmuligheder, naturen giver mange oplevelser og styrker børene.

I naturener  er der tid og ro hvor jeg understøtter børenes leg, vi er så vidt muligt ude hver dag evt på tur på vores ladcykel som vi bruger rigtig meget, vi besøger de andre dagplejer i gruppen meget.

Jeg er udlært motorik assistent så jeg har særligt fokus på at styrke børenes motorik i det daglige, vi kravler triller laver motorik baner gynger danser og synger kun fantasien sætter grænser.

Der er selvfølgelig også masser af tid til stille stunder med afslapning og massage, højlæsning og leg med legetøj.

Børene oplever mig som rolig tålmodig positiv og kærligt, der er altid tid til nærvær og jeg er altid den samme person og vil gerne lege og hjælpe.

Traditioner/fødselsdage

Vi gør meget ud af højtiderne i legestuen, og er fælles om aktiviteterne der.

Fødselsdag, i dagplejehjemmet kan forældrene komme til eftermiddagsmad og medbringe boller og frugt og hygge.

I legestuen holder vi en stor fødselsdag én gang om måneden, hvor vi fejrer dem der har haft fødselsdag.

Kompetencer

Jeg er udlært butiksassistent og har arbejdet en del år i butik, hvorefter jeg har arbejdet som sælger fra Freja chokolade. Jeg blev dagplejer da jeg selv fik børn.

Jeg er gruppeleder for Sæby/Gershøj gruppen.

Kurser:

Børns sansning, motorik og bevægelse.
Børnene, forældrene og dagplejen
Tegn til tale.
Psykologi
Mad til børn - sunde børn
For tidligt fødte
Sprog og bevægelse
Planlægning af pædagogiske aktiviteter
Motorik assistent
Første hjælp - med opfølgning hvert 3. år 2011

Åbningstider:

mandag til torsdag 6.30 - 16.15

fredag                   6.30 - 15.30

Bettina Eilertsen

Bettina Eilertsen                  

Lidt om mig

Jeg er født i 1970. Gift med Leif, som er pensioneret.  Har en udeboende datter og 2 drenge, tvillinger fra 2003.
Der er 2 katte i hjemmet.

Jeg bor i Gersøj.

Jeg er ikkeryger, og Leif ryger kun ude i vores redskabsskur.

Jeg har været dagplejer siden foråret 2006

Åbningstid:
mandag til torsdag 6.45 - 16.30
fredag                       6.45 - 15.45

Fritidsinteresser; Min fritid bruger jeg på familien, gåture og nyde naturen.

Mit hjem:
Børnene må være i hele huset. Jeg har et legeværelse, med legetøj til børn i alle aldre. Jeg udskifter med mellemrum legetøjet, så der er nyt og spændende legetøj. Vores have er indhegnet, og der er en låge ved indkørslen. Haven er som en lille legeplads  med legetårn, sandkasse, scootere  osv. Vi har en overdækket terrasse, hvor vi kan sidde og spise og hygge. Der bruger vi meget tid. Børnene der kommer i dagpleje her hos mig, kommer til at møde hele familien.

Mine mål:
Jeg vil gerne være med til at give børnene en god start på livet. Hjælpe dem med at blive selv hjulpne. Jeg vægter det sociale, at vi kan være her sammen, og at vi behandler hinanden som vi selv vil behandles. Jeg vil skabe en hverdag med trygge rammer, hvor børnene er deltagere i dagligdagen. De får lov til at være med til at dække bord. Børnene er med til at bage, og lave mad. Der skal også være plads til at fejle. Det vigtigste er, at de får oplevelsen af at være en del af noget, og at kunne bidrage med det de kan.

Børnene vokser/udvikler sig med det ansvar og  små opgaver de får. Jeg bruger ros, high five og anerkendelse som motivation.

For mig er det vigtigt at børnene lærer at rumme hinanden, at der er plads til at være forskellige, og at respektere hinanden. Det er en god ting at have med videre ud i livet.

Jeg er ”Grøn spire” dagplejer og arbejder derfor med Friluftrådets retninglinier for dette.

Forældresamarbejde:
Det er vigtigt at vi kan sammen, også forældrene indbyrdes. De er jo rollemodeller for deres børn. Her er der plads til alle slags forældre.

Jeg gør meget ud af forældresamarbejdet, og har haft arrangeret forældrespisning nogle gange.

Det er vigtigt at forældrene føler sig trygge, også hvis der er noget der er svært. Det er bedst at tage fat i det med det samme. Åbenhed og ærlighed er vigtigt, så vi kan snakke om det.

Jeg fortæller om dagen, hvad vi har lavet, så forældrene kan føle sig informeret, og så forældrene har noget at snakke med børnene om, når man snakker om sin dag hjemme.

Det er vigtigt for mig at respektere forældrenes holdninger og håber, at de også vil respektere den viden og de kompetencer jeg har.

Dagligdagen:
Vi er ude hver dag, så meget som muligt. Haven er indrettet efter at der er dagplejebørn. Der er en stor overdækket teresse som vi kan sidde under, når vi skal spise, men også til aktiviteter. Den er også sjov når det regner, så kan vi løbe ud i regnen og ind igen.

Vi tegner, læser, laver puslespil, synger meget, tumler og danser til musik alle sammen. Børnene er altid med når vi går i køkkenet. Jeg følger børnenes spor, f.eks. når vi går tur, stopper vi op og kigger på dyrelivet omkring os. Det kan være en fugl vi snakker lidt om, eller en regnorm. Disse ting er jeg ekstra obs på, fordi at jeg er medlem af Grønne spire.

Ture; vi cykler meget, også gerne spontant. Vi kan finde på at spise madpakker i Krabbesholmskoven,  besøge hestene, eller havnen. Der er altid noget at se eller opdage når vi går eller cykler på tur. Der er så mange muligheder i området. Motorik er også noget vi laver på turene. Her er der en masse bakker og andre forhindringer der skal klares.

Jeg tager på besøg hos kollegaer, ind i mellem. Dette gør jeg både for at børnene kan lege, men også for at børnene kan føle sig trygge over at komme i hjemmet når de evt skal i  gæstedagpleje.

Jeg håber, at børnene oplever mig som engageret i dem og deres oplevelser og de ting de gør. Det er vigtigt, at de føler sig trygge ved mig, så jeg kan hjælpe dem med deres udvikling. Jeg ser mig selv som et forbillede og rollemodel for hvordan man er over for hinanden.

Traditioner/fødselsdage:
Det er i legestuen vi gør mest ud af de enkelte højtider. Men vi gør også noget hjemme i dagplejen.

Fødselsdage; fejrer vi og det er meget op til forældrene, hvor meget vi skal gøre. Det kan være de gerne vil have besøg.

Jeg bager boller, der er flag, sang og gave. Leif hejser det store flag om morgenen.

Afsked eller den sidste dag inden børnehaven holder vi sammen med de andre forældre med kaffe og kage til alle. Der er også en afskedsgave fra mig.

Jeg håber altid, at de børn der stopper glemmer noget, så jeg kan få dem at se igen.

Kompetencer:
Kurser:

  • 2008: Børns motorik og sansning.

  • 2011: 1. hjælp – Med opfølgning hvert 3. år

  • 2011: Kollegial kommunikation.

  • 2013: Mad til børn - sunde børn

 

 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk