Helle Larsen

Helle Larsen

Lidt om mig

Jeg hedder Helle Larsen, født i 1963, og bor sammen med min mand Karsten. Vi bor i Sæbyparken i Sæby. Jeg har 2 piger, Linette som er fra 1989, og Isabella som er fra 1992, og 2 børnebørn.

Jeg har hund og børnene er normalt ikke sammen med hunden, den har sit eget værelse, men selvfølgelig kender de hunden og hilser på den. Den er meget kælen og er glad for børn.

Vores hjem er røgfrit både med og uden børn.

Jeg blev dagplejer i 1989.

Fritidsinteresser – I min fritid dyrker jeg meget sport, går i fitness center, løber og danser.

Vi har campingvogn, så i weekender og ferier rejser jeg en del.

Mit hjem

Efter så mange år som dagplejer, er mit hus indrettet til at have børn, stort køkken-alrum, med legeværelse.

Børnene er der hvor jeg er.

Jeg har en dejlig stor indhegnet have med legehus, sandkasse og gynger, samt en masse legetøj. Der er fliser, så der bliver kørt mange ture på cykler, traktor og scooter.

Mine mål

Mit mål er at alle børn oplever livsglæde og et godt børneliv. Jeg skaber rammer der fremmer børnenes alsidige udvikling og trivsel, på børnenes principper.. Dagplejen kendes på nærvær og omsorg og det kan jeg stå inde for.

Hverdagen består af en forudsigelig hverdag, med faste og trygge rammer.

Vi er ude hver dag og jeg arbejder med friluftsrådet principper, som grøn spire dagplejer.

Dagen formes ud fra de børn der er, jeg møder børnene der hvor de er, og tager hensyn til det enkeltes barn formåen. Jeg arbejder med læreplanstemaerne; sprog, sociale kompetencer, krop og bevægelse, naturen og kulturelle udtryksformer.

Jeg er en rolig, tålmodig og positiv pige, derfor lægger jeg stor vægt på at der er nærvær, tryghed, ro, kærlighed og omsorg i hverdagen, og gode muligheder for at udfolde sig både fysisk og kreativt. Barnet skal lære at vise hensyn og omsorg.

Jeg tror på at børn har brug for at hverdagen er fyldt med samvær, fordybelse og anerkendelse, og ikke en hverdag med stress og jag.

Jeg lægger stor vægt på at børnene får sund mad og at måltiderne foregår stille og roligt, hvor vi sidder sammen og spiser.

Forældresamarbejde

Det er meget vigtigt med en god dialog mellem forældre og dagplejer, forældrene har brug for at vide hvordan barnet har haft det og hvad vi har lavet i dagens løb. Det er vigtigt at forældrene har tillid til dagplejen og at dagplejen er lydhørende over for forældrene, og at der er gensidig respekt for hinanden. Derfor prioriterer jeg meget at fremme samarbejdet.

Dagligdagen

Jeg arbejder som naturdagplejer, det vil sige at vi bruger naturen som legeplads og udfoldelsesmuligheder, naturen giver mange oplevelser og styrker børene.

I naturener  er der tid og ro hvor jeg understøtter børenes leg, vi er så vidt muligt ude hver dag evt på tur på vores ladcykel som vi bruger rigtig meget, vi besøger de andre dagplejer i gruppen meget.

Jeg er udlært motorik assistent så jeg har særligt fokus på at styrke børenes motorik i det daglige, vi kravler triller laver motorik baner gynger danser og synger kun fantasien sætter grænser.

Der er selvfølgelig også masser af tid til stille stunder med afslapning og massage, højlæsning og leg med legetøj.

Børene oplever mig som rolig tålmodig positiv og kærligt, der er altid tid til nærvær og jeg er altid den samme person og vil gerne lege og hjælpe.

Traditioner/fødselsdage

Vi gør meget ud af højtiderne i legestuen, og er fælles om aktiviteterne der.

Fødselsdag, i dagplejehjemmet kan forældrene komme til eftermiddagsmad og medbringe boller og frugt og hygge.

I legestuen holder vi en stor fødselsdag én gang om måneden, hvor vi fejrer dem der har haft fødselsdag.

Kompetencer

Jeg er udlært butiksassistent og har arbejdet en del år i butik, hvorefter jeg har arbejdet som sælger fra Freja chokolade. Jeg blev dagplejer da jeg selv fik børn.

Jeg er gruppeleder for Sæby/Gershøj gruppen.

Kurser:

Børns sansning, motorik og bevægelse.
Børnene, forældrene og dagplejen
Tegn til tale.
Psykologi
Mad til børn - sunde børn
For tidligt fødte
Sprog og bevægelse
Planlægning af pædagogiske aktiviteter
Motorik assistent
Første hjælp - med opfølgning hvert 3. år 2011

Åbningstider:

mandag til torsdag 6.30 - 16.15

fredag                   6.30 - 15.30

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk