Hvilken dagplejer kan jeg få?

Indskrivning

Via dagplejens hjemmeside kan du logge dig på digital pladsanvisning. Her skriver du dit barn op til en dagplejeplads. Det er vigtigt, at du skriver hvilke åbningstider du har behov for. Hvis dit barn har specielle behov, vi skal tage højde for, skal du også skrive det på ansøgningen. Specielle behov kan f.eks. være, at dit barn har allergi eller er for tidligt født (præmatur barn).  

Kan jeg selv ønske en dagplejer?

På ansøgningen kan du skrive dine ønsker. Når vi finder dagplejeplads til dit barn, vil vi så vidt muligt tage hensyn til dine ønsker.

Hvornår får jeg besked om hvilken dagplejer, mit barn har fået?

Du får besked, så hurtigt vi kan. Senest en måned før dit barn skal starte i dagpleje, får du et skriftligt tilbud om en dagplejeplads. Brevet kommer i din e-boks.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker den dagplejer, jeg har fået tilbudt?

Hvis du ikke ønsker den tilbudte dagplejer, ringer du til pladsanvisningen. De vil forsøge at finde en anden dagplejeplads, men vi råder altid forældrene til at gå på forbesøg hos den tilbudte dagplejer, for at danne sig et indtryk af hende/ham, og mærke efter om kemien er i orden.
Ønsker du at komme på besøg hos den tilbudte dagplejer, skal du kontakte dagplejekontoret inden, for at få et tlf. nr.. Det kan jo også være at dagplejeren holder fri eller er syg, når du gerne vil besøge hende/ham.

Det er vigtigt for os, at I er trygge ved at aflevere jeres barn hos dagplejeren og at der er god kemi mellem jer.

Hvordan foregår den første kontakt til min dagplejer?

Umiddelbart efter at du har modtaget et skriftligt tilbud om en dagplejeplads til dit barn, bliver du kontaktet af en dagplejepædagog, der vil lave en aftale med dig om et formelt præsentationsbesøg.

Forbesøg

Inden det aftalte præsentationsbesøg er du velkommen til at besøge dagplejeren. Du skal blot ringe til dagplejekontoret, så giver vi dig tlf. nr til dagplejeren og derefter kan I selv aftale en dag, hvor du kan besøge dagplejeren og se dagplejehjemmet. Dette møde, kalder vi et forbesøg. Her vil dagplejeren fortælle lidt om sig selv og sin hverdag med børnene, og du vil kunne opleve den børnegruppe, som dit barn vil blive en del af.

Præsentationsbesøget hos din dagplejer.

Det aftalte præsentations besøg foregår hos dagplejeren. Den pædagog der er tilknyttet dagplejeren deltager også, sammen med jer forældre. På præsentationsbesøget fortæller dagplejeren om sig selv, og pædagogen orienterer om pædagogikken i dagplejen, den ugentlige legestue, gæsteplejen, mad og måltidspolitik og om hverdagen generelt i dagplejen.  Vi taler også om den første tid i dagplejen (indkøringen), sovevaner, spisevaner og lign. På præsentationsbesøget vil vi også gerne høre lidt om dit barn, barnets første tid, vaner mm..