Måltiderne

Hvad er der fokus på ved måltiderne?

I dagplejen sætter vi fokus på sund mad og rare måltider. 

Dit barn spiser flere af dagens måltider sammen med dagplejeren og de andre børn. Derfor er det af stor betydning, at dit barn får sund mad, og at der er en rar stemning omkring bordet. Der skal være mulighed for at tilfredsstille dit barns lyst og nysgerrighed til at spise. Under måltiderne lærer dit barn at omgås andre og sanser og sprog bliver udviklet.

Det er vigtigt, at børn så ofte som muligt er med til at tilberede maden, så de får en forståelse for, hvordan råvarerne og det færdige måltid hænger sammen. At være med til - eller iagttage - at maden laves er en god oplevelse og en vigtig proces. Her lærer dit barn at samarbejde, det oplever at blive tildelt et lille ansvar og dette er med til at styrke selvværdet.

Dagplejens kostpolitik tager udgangspunkt i den nyeste viden om kost og sundhed, og vi forsøger at holde den ajour løbende. Basisvarer (brød - mælk og smør) er så vidt muligt økologiske. De små børn er sarte og modtagelige og derfor foretrækkes økologiske produkter. Visionen er at der anvendes flere og flere økologiske varer i Dagplejen. Vi lægger vægt på at begrænse sukker - farve og tilsætningsstoffer - i det hele taget at variere kosten og bruge den sunde fornuft.

Forældre kan, af kulturelle årsager eller på grund af diæter eller allergi, ønske at deres barn fritages for bestemte typer af mad, og dette ønske respekteres selvfølgelig.

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk